Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ντούσκος: «Δεν με ήξερε κανείς, σκεφτόμουν να σταματήσω για οικονομικούς λόγους»

Ντούσκος: «Δεν με ήξερε κανείς, σκεφτόμουν να σταματήσω για οικονομικούς λόγους»
ΦΩΤΟ Reuters

Αποκαλυπτικός ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, αναφορικά με τις συνθήκες που αντιμετώπισε για να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Τις σκέψεις που έκανε να τα παρατήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω της οικονβομική στήριξης που δεν έβρισκε, μοιράστηκε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος παράλληλα περιέγραψε τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να φτάσει στην κορυφή και τόνισε πως τώρα ανοίγει η… όρεξη.

Όσα δήλωσε ο Στέφανος Ντούσκος στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 FM

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τα Γιάννενα: «Έβλεπα όλους να είναι δίπλα μου, να μου λέει ο κόσμος ότι σήκωσα εγώ το μετάλλιο για όλη την Ελλάδα, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι ακόμα για εμένα και είναι ένα όνειρο μου που έγινε πράξη. Πίστευα ότι λόγω της ταχύτητας μου θα πάρω το μετάλλιο, αλλά μέχρι να το κάνεις υπάρχει μία απόσταση. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και προσπάθησα που ενώ δεν ήμουν φαβορί να πάρω τον τίτλο. Οι μεγάλοι αθλητές πλέον λένε ΄΄ ποιο είναι το παιδί;΄΄, γιατί δεν με ήξερε κανείς».

Για τις δυσκολίες που βίωσε αλλά και τις… ιστορίες που τον ακολουθούν: «Το παρατσούκλι Χάμιλτον βγήκε λόγω της ταχύτητας μου παλαιότερα και παραμένει μέχρι τώρα. Όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία, των 70 κιλών, πριν τους αγώνες έτρωγα τα περιβόητα παγάκια, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσπαθείς για ένα μετάλλιο. Λόγω κορωνοϊού και προπονήσεων τις 330 ημέρες του χρόνου κάνουμε προπόνηση και είμαστε εσώκλειστοι. Η αγάπη για το άθλημα, το να γράψω τη δική μου ιστορία, θέλω να δείξω στα νέα παιδιά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Στον δρόμο με σταματούσαν προπονητές ξένοι να βγάλουμε φωτογραφίες και να δείξουν στα παιδιά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Αναφορικά με την στήριξη που δεν έβρισκε: «Έψαχνα χορηγό και δεν έβρισκα, τους τελευταίους πέντε μήνες βρήκα έναν χορηγό στην Αθήνα και τα έξοδα μου τα κάλυπτε η Ομοσπονδία και έλεγα ότι μετά από αυτή την Ολυμπιάδα θα σταματήσω γιατί δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω οικονομικά. Η όρεξη μου μεγαλώνει, αρχίζω να βάζω άλλους στόχους, γιατί ούτε εγώ πίστευα ότι θα τα κατάφερνα να φτάσω τόσο ψηλά. Τώρα βάζω στόχο το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τώρα αρχίζω να λειτουργώ σαν επαγγελματίας. Στον πρωταθλητισμό είναι όλα δύσκολα, έχω στερηθεί φίλους, οικογένεια, δύο χρόνια δεν έχω πάει διακοπές, τώρα θέλω να χαλαρώσω, να πάω για ένα μπάνιο και να μπορέσω να βγω μία βόλτα. Επίσης από χόμπι παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά μου αρέσει και η κιθάρα ενώ έχω και έναν σκύλο που όποτε μου δίνεται η ευκαιρία τον βγάζω βόλτα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις