Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Xρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε την έκτη θέση με ατομικό ρεκόρ στον τελικό της σφύρας στο ευρωπαϊκό στίβου

Ο Xρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε την έκτη θέση με ατομικό ρεκόρ στον τελικό της σφύρας στο ευρωπαϊκό στίβου

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν εξαιρετικός στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, κατακτώντας την έκτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας με ατομικό ρεκόρ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας προσθέτοντας μία ακόμη σπουδαία στιγμή στην αθλητική του καριέρα.

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω καταιγίδας και στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του έβρεχε, κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με 78,20 μέτρα. Και το πέτυχε στην έκτη και τελευταία του βολή που ενώ μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην όγδοη θέση.

Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε λίγο νωθρά με 71,76 μ., συνέχισε με 75,79 μ., 76,92 μ. και 74,84 μ., ήταν άκυρος στην πέμπτη και ολοκλήρωσε με το νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ρεκόρ 78,15 μ. από φέτος σε μια χρονιά όπου έχει καταφέρει να είναι σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο 22χρονος με την επίδοση του βελτίωσε και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 κι έδειξε πως βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας λαμπρής αθλητικής καριέρας.

Ο Πολωνός Βόιτσιεχ Νοβίτσκι έστειλε τη σφύρα στα 82 μέτρα και ο Ούγγρος Μπένσε Χάλας στα 80,92μ, κατακτώντας το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο, αντίστοιχα. Ο Νορβηγός Έιβιντ Χένρικσεν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 79,45μ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις