Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στη σύνοδο των ηγετών των επτά πλουσιώτερων χωρών του κόσμου (G7) και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, του έκανε δώρο μία φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, με το Μουντιάλ, που διεξάγεται σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό να είναι σε εξέλιξη.
Ο Φρίντριχ Μερτς πρόσφερε στον Ντόναλντ Τραμπ τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας με το νούμερο 47 στην πλάτη, με προφανή αναφορά στο γεγονός ότι είναι ο 47ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ το Μουντιάλ «τρέχει» στις ΗΠΑ.
Beim G7-Gipfel im französischen Évian-les-Bains hat Bundeskanzler Friedrich Merz dem US-Präsidenten Donald Trump ein Deutschlandtrikot geschenkt!
— NIUS (@niusde_) June 16, 2026
Das Trikot trägt die Nummer 47 und den Namen Trump.https://t.co/euAX5LEPkb pic.twitter.com/fV93mY6TDb
Με αυτόν τον τρόπο η σύνοδο της G7 πήρε και λίγο αθλητικό χαρακτήρα σε μία περίοδο που το Μουντιάλ έχει ξεκινήσει, με τα προβλήματα στις ΗΠΑ να μην απουσιάζουν κυρίως όσον αφορά την Εθνική ομάδα του Ιράν, που ταλαιπωρείται από τις Αρχές σε κάθε δυνατή ευκαιρία.
