Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν: «Να κρατήσουμε τον Νεϊμάρ»

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν: «Να κρατήσουμε τον Νεϊμάρ»
Reuters

Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε την πρόσληψη του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος απολύθηκε λίγο νωρίτερα.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ αποχώρησε από τη Νις στα τέλη Ιουνίου και είναι ο έβδομος προπονητής της Παρί στην «εποχή» της Qatar Sports Investment (QSI). Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, ενώ η Νις έβαλε στα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν ο πρωτεργάτης της επιτυχίας της Λιλ με το πρωτάθλημα του 2021.

Έτσι, η Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνει το οργανόγραμμά της, περισσότερο από ένα μήνα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Κιλιάν Εμπαπέ και την απομάκρυνση του αθλητικού διευθυντή, Λεονάρντο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Πορτογάλο Λουίς Κάμπος.

«Αποδέχθηκα την πρόκληση με τεράστια ταπεινότητα και με μεγάλη αποφασιστικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γκαλτιέ στην παρουσίασή του που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (05/07), ενώ ξεκαθάρισε πως: «Έχω αναφέρει τις ιδέες μου στο κλαμπ για τον Νεϊμάρ και θέλω να μείνει μαζί μας. Σε κάθε ομάδα οι προπονητές θέλουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες».

 

Όσο για το ποιος θα κάνει τις μετεγγραφές; «Υπεύθυνος είναι ο Λουίς, αλλά καμία μεταγραφή δεν θα γίνεται χωρίς τη δική μου έγκριση». Παράλληλα, ο Γκαλτιέ δήλωσε χαρούμενος για την παραμονή του Εμπαπέ: «Έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, αλλά θα πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ισορροπία και θα έχουμε μια διαφοροποιημένη προσέγγιση στο παιχνίδι μας».

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Ποτσετίνο και καλωσόρισε τον Γκαλτιέ, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε επαφή με τον Ζινεντίν Ζιντάν, όπως είχε γραφτεί. «Δεν μιλήσαμε ποτέ μαζί του. Με όλο τον σεβασμό που του έχουμε, δεν επικοινωνήσαμε. Έχουμε νέο προπονητή τον Κριστόφ Γκαλτιέ και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιλογή μας», ανέφερε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις