Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Αστέρι» του μπάσκετ αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Αστέρι» του μπάσκετ αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας
ΑΠΕ

Οι συνθήκες “φούσκας” στις οποίες θα αναγκαζόταν να ζήσει στο Τόκιο, ώθησαν την Λιζ Κάμπατζ να αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το «αστέρι» της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Αυστραλίας, Λιζ Κάμπατζ, ανακοίνωσε ότι δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικαλούμενη προβλήματα ψυχικής υγείας που συνδέονται με τις συνθήκες «φούσκας», στις οποίες θα ζήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

«Δεν είναι μυστικό, πως στο παρελθόν έδωσα αγώνα για την ψυχική μου υγεία. Ήμουν πραγματικά ανήσυχη με την ιδέα να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μία “φούσκα. Χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους, χωρίς φιλάθλους, χωρίς κανένα σύστημα υποστήριξης εκτός της ομάδας μου. Ειλικρινά, ήταν τρομακτικό για εμένα», αναφέρει σε δήλωσή της η σέντερ της Αυστραλίας. Μάλιστα, η Κάμπατζ πρόσθεσε πως τον τελευταίο μήνα υποφέρει από κρίσεις πανικού, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να κοιμηθεί και να φάει.

“Ξέρω τον εαυτό μου και ξέρω ότι δεν μπορώ να είμαι η Λιζ που όλοι αξίζουν να δουν, να ανταγωνίζονται για την Αυστραία. Όχι τουλάχιστον τώρα. Πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου ψυχικά και σωματικά” επισήμανε η ύψους 2,03μ. σέντερ, που κατέχει από το 2018 το ρεκόρ πόντων (53) σε έναν αγώνα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (WNBA).

Να αναφέρουμε ότι, για αντίστοιχους λόγους, ο NBAer Ράιαν Μπρόκχοφ είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι δεν θα αγωνιστεί με την εθνική Αυστραλίας στο Τόκιο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις