Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ανιγκό: «Πιστεύουμε ακόμα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Ολυμπιακός – Ανιγκό: «Πιστεύουμε ακόμα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Την αισιοδοξία του για την πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 εξέφρασε ο Ζοζέ Ανιγκό.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, μιλώντας στο Quest – France, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί στην Ελλάδα πιστεύουν ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν πιθανότητες για τον φετινό τίτλο, εκείνοι θεωρούν ότι μπορούν να φτάσουν και φέτος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν έχουμε πιθανότητες για το Πρωτάθλημα αλλά εμείς πιστεύουμε στον τίτλο. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μας δίνουν Πρωταθλητές όμως εμείς το πιστεύουμε και δεν θα τα παρατήσουμε. Έχουμε ακόμα τις ελπίδες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανιγκό.

Όσα δήλωσε ο Ανιγκό:

Τον ρόλο του: “Για να είμαι ακριβής για καιρό είχα συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο. Έδινα στον Ολυμπιακό πληροφορίες για παίκτες από τη Γαλλία.

Από τον περασμένο Γενάρη ήμουν σε επαφή με τον Ολυμπιακό και ετοίμαζα τη νέα θέση μου στην ομάδα. Ασχολιόμουν και με τη ποδοσφαιρική στρατηγική των τμημάτων: από τις Ακαδημίες προς την α’ ομάδα. Είμαι σε διαρκή επαφή με τους προπονητές.

Εάν για παράδειγμα η α’ ομάδα παίζει με συγκεκριμένο σχήμα προσπαθούμε να το έχουμε αυτό σε όλες τις ομάδες των Ακαδημιών. Περνάω περισσότερο χρόνο σε συναντήσεις παρά στο γήπεδο. Είμαι εκεί για να βεβαιωθώ πως όλες οι ομάδες έχουν τη σωστή σύνδεση μεταξύ τους. Στη Μαρσέιγ έκανα περίπου το ίδιο ως αθλητικός διευθυντής”.

Το εάν ασχολείται και με μεταγραφές: “Το θέμα αυτό έχει έναν συγκεκριμένο και απλό χειρισμό. Ο προσανατολισμός σχετικά με τους παίκτες γίνεται μετά από συζήτηση του προπονητή, του προέδρου, του Κριστιάν Καρεμπέ, που είναι σαν σύμβουλος του προέδρου και έχει την άποψή του και του πρώην παίκτη, Αβραάμ Παπαδόπουλου. Όλοι μαζί έχουμε σχηματίσει μία ομάδα. Έχουμε διαφορετικούς ρόλους αλλά πάντα κοιτάζουμε το τι πρέπει να γίνει”.

Τον Ολυμπιακό: “Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο club με πολύ καλές υποδομές. Ο κόσμος πιστεύει και το ακούω συχνά πως η ελληνική Λίγκα είναι πιο αδύναμη από τη γαλλική. Όμως αυτό δεν ισχύει.

Υπάρχουν 4 ή 5 ομάδες που κυριαρχούν στο Πρωτάθλημα και άλλες που δίνουν τη… μάχη τους για την αγωνιστική τους επιβίωση όπως στην Γαλλία και την Αγγλία. Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει ποδόσφαιρο και έχει πάθος για αυτό. Είναι η ομάδα του. Σαν να είναι το παιδί του. Είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης και ένας καλός άνθρωπος”.

Τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με Μαρσέιγ: “Από πλευράς ατμόσφαιρας γηπέδου μοιάζει. Οι οπαδοί είναι και αυτοί παθιασμένοι”.

Τη βελτίωση του Ολυμπιακού: “Ναι είχαμε μία άδικη ήττα με τον ΠΑΟΚ. Όμως παίξαμε καλά. Το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Οι ανταγωνιστές μας, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είτε δεν έχουν χάσει πόντους είτε έχουν χάσει λίγους πόντους”.

Το εάν πιστεύουν ακόμα στον τίτλο στον Ολυμπιακό: “Ναι φυσικά. Στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ με τον Ντεσάν το 2010 ήμασταν 10 ή 11 πόντους πίσω. Τελειώσαμε Πρωταθλητές τη σεζόν. Ποτέ δεν ξέρεις.

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν έχουμε πιθανότητες για το Πρωτάθλημα αλλά εμείς πιστεύουμε στον τίτλο. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μας δίνουν Πρωταθλητές όμως εμείς το πιστεύουμε και δεν θα τα παρατήσουμε. Έχουμε ακόμα τις ελπίδες μας.

Την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: “Ήταν μία δύσκολη σεζόν για την ομάδα. Είχαμε συνηθίσει στο να αποδίδει καλά στην Ευρώπη. Θέλουμε να ελπίζουμε πως τη νέα σεζόν θα πάμε πιο καλά και όπως πρέπει για τον Ολυμπιακό. Στη Γαλλία θεωρώ πως ο Ολυμπιακός εύκολα θα διεκδικούσε μία θέση στην πρώτη εξάδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις