Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι 13-7: Ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο αρκούσε

Ολυμπιακός – Ραντνίτσκι 13-7: Ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο αρκούσε

Με ακόμη μία νίκη -την έκτη του σε επτά αγώνες- ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον α΄ γύρο του Champions League ανδρών στο πόλο.

Χάρη σε ένα σερί 5-0 στο τρίτο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 13-7 της Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και βρίσκονται στην κορυφή του Α΄ ομίλου και πολύ κοντά στην πρόκριση στο final-8 του Βελιγραδίου.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς ήταν οι δύο φουνταριστοί, Μουρίκης και Κολόμβος, που (πέρα από τις αποβολές που κέρδισαν) σημείωσαν από τρία γκολ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δυσκολεύτηκαν στο ξεκίνημα να επιβάλουν το ρυθμό τους και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, από ισάριθμα γκολ του Μίλος Τσουκ, παρότι ενδιάμεσα ο Μπίγιατς απέκρουσε πέναλτι του Λούκιτς.

Οταν οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεσή τους, πήραν και τα ηνία του ματς, με τον Βάμος να δίνει το πρώτο προβάδισμα στους γηπεδούχους (3-2), λίγο πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου.

Δύο διαδοχικά γκολ του Μουρίκη κι άλλο ένα του Γενηδουνιά έφεραν τον Ολυμπιακό στο +3 (6-3), αλλά η Ραντνίτσκι δεν παρέδωσε τα όπλα και μείωσε σε 6-5 στο ημίχρονο.

Οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν την επιστροφή τους στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, όταν ο Λούκιτς (μετά από καταπληκτική προσποίηση και ασίστ του Τσουκ) ισοφάρισε σε 6-6, αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση: γκολ ο Φουντούλης, καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο (μετά την τρίτη αποβολή του Δερβίση) και συνεχόμενα γκολ από Βάμος και Γενηδουνιά διαμόρφωσαν μέσα σε λιγότερο από δυόμισι λεπτά το 9-6.

Κάπου εκεί η Ραντνίτσκι έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 11-6 στο τέλος της τρίτης περιόδου και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 5-1, 2-1

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Φιλίποβιτς, Κολόμβος 3, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΡΑΝΤΙΝΤΣΚΙ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Ντομποζάνοφ, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 2, Κόιτς, Ουκρόπινα, Ποζνάνοβιτς, Πλιέβανισιτς, Αντιτς, Λούκιτς 1, Βρλιτς 1, Τοντορόφσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις