Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Όταν σταμάτησε ο χρόνος στο Μόναχο! 57 χρόνια απ΄την τραγωδία

Όταν σταμάτησε ο χρόνος στο Μόναχο! 57 χρόνια απ΄την τραγωδία

Το ρολόι έμεινε κολλημένο στις 3:04 της 6ης Φεβρουαρίου του 1958. 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία που σημάδεψε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και του ποδοσφαίρου.

Ημέρα θλίψης είναι η 6η Φεβρουαρίου για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Πριν από 57 χρόνια στο Μόναχο έγινε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του αθλητισμού.

Οι “μπέμπηδες” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεφαν από το Βελιγράδι όπου είχαν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Η στάση του αεροπλάνου για ανεφοδιασμό στο Μόναχο αποδείχθηκε μοιραία. Οι επιβάτες κατέβηκαν για λίγο και επέστρεψαν όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός.

Ο πιλότος έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες να απογειώσει το βάρους 24 τόνων αεροπλάνο, αφού υπήρχε πρόβλημα στους κινητήρες.

Τελικά η τρίτη ήταν και η μοιραία. Το αεροπλάνο σηκώθηκε από το έδαφος αλλά λίγη ώρα μετά έπεσε και τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο τραγικός απολογισμός ήταν ο θάνατος 23 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε