Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας, Πασκουάλ: “Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην Euroleague”

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας, Πασκουάλ: “Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην Euroleague”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (20/3, 21:15) τον Ερυθρό Αστέρα, για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Οι “πράσινοι” θέλουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη σερί νίκη τους στη διοργάνωση μετά το διπλό στη Μάλαγα, όπως τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, χαρακτηρίζοντας ως ένα από τα πιο σημαντικά ματς στην Euroleague.

«Αυτή η νίκη ανήκει στο παρελθόν. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε στο ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου. Αύριο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας γιατί μας κάνει πιο δυνατούς. Θα είναι σημαντική μια νίκη για την αυτοπεποίθησή μας. Είναι ώρα να συνεχίσουμε, να βελτιωθούμε και να πάρουμε μια δεύτερη συνεχή νίκη», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Όσο για την επικινδυνότητα του Ερυθρού Αστέρα, είπε: «Τους σέβομαι, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Προσπαθούν να παίζουν σκληρή άμυνα και στην επίθεση έχουν αρκετή ποιότητα με παίκτες όπως οι Ρότσεστι, Φελντέιν και Μπιέλιτσα. Πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί αν δεν το κάνουμε δεν μπορούμε να κερδίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Κρις Σίνγκλετον μίλησε για:

-το αν η νίκη στη Μάλαγα μπορεί να είναι σημείο καμπής: «Ήταν μια καλή νίκη, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς μπροστά μας που πρέπει να τα δούμε σοβαρά. Όλα τα ματς είναι κλειστά, αν εξαιρέσουμε την ΤΣΣΚΑ όλες οι ομάδες παλεύουν και πρέπει να τελειώσουμε την κανονική περίοδο δυνατά».

-τα διδάγματα από τη Μάλαγα και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα:
 «Θέλουμε να είμαστε μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες. Αυτό οδηγεί και σε καλύτερες επιθέσεις. Μας το λέει ο κόουτς από την αρχή της σεζόν. Όταν διατηρούμε δυνατή την άμυνά μας, τότε έχουμε καλύτερες επιλογές και στην άλλη πλευρά του παρκέ».

-το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: 
«Πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Ο αντίπαλος έρχεται με κίνητρο να αποδείξει την αξία του και έχει παίξει καλά απέναντι σε ισχυρές ομάδες φέτος».

Ο Κένι Γκάμπριελ πρόσθεσε για:

-τη νίκη στη Μάλαγα: «Γυρίσαμε στα βασικά. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε πολύ τη νίκη και το γεγονός ότι την πήραμε βοήθησε την αυτοπεποίθησή μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στην άμυνα στα τέσσερα τελευταία ματς, να παίρνουμε τα ριμπάουντ και να τρέχουμε. Όταν παίζουμε καλή άμυνα, αυτό κάνει την επίθεσή μας πιο εύκολη».

-τον Ερυθρό Αστέρα: «Είναι σκληρή ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ, κυνηγάνε τα ριμπάουντ κι εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

-την επιστροφή του Φελντέιν: 
«Έχουμε μιλήσει με μηνύματα. Θα έρθει εδώ ως αντίπαλος και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο στην άμυνα απέναντί του για να τον περιορίσουμε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις