Site icon NewsIT

Παναθηναϊκός – Μακέντα: “Στην Ελλάδα κινήθηκαν πολύ έγκαιρα για τον κορονοϊό”

22.03.2020 | 22:22
Παναθηναϊκός – Μακέντα: “Στην Ελλάδα κινήθηκαν πολύ έγκαιρα για τον κορονοϊό”

Ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα, μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα αναφέροντας πως βιώνει την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε τη θλίψη που νιώθει για αυτά που γίνονται στην πατρίδα του.

Συνέντευξή στην ιταλική ιστοσελίδα “tuttomercatoweb.com” παραχώρησε ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αναφέρθηκε στις έγκαιρες κινήσεις που έγιναν στην Ελλάδα προκειμένου να προλάβει να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, ενώ εξέφρασε τη λύπη που αισθάνεται για όσα συμβαίνουν στην Ιταλία.

Κλείνοντας μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη δράση το συντομότερο δυνατό, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ο κόσμος σιγά σιγά βελτιώνεται”.

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για

Tην κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή: “Δεν κινείται τίποτε. Επρόκειτο να αρχίσουν τα πλέι οφ και είχε αποφασιστεί αρχικά να παίξουμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η απόφαση αναθεωρήθηκε αμέσως και αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή. Και ήταν σωστό. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε μια στιγμή σαν αυτή, στην οποία πάσχουν πάρα πολλοί άνθρωποι”.

Το πως κρατιέται σε καλή κατάσταση ένας ποδοσφαιριστής χωρίς ματς και πρoπονήσεις: “Έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από το σύλλογο και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν και πάλι ή όχι τα προπονητικά κέντρα. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα. Προπονούμαστε μόνοι μας, είναι περίπλοκο, αλλά επαναλαμβάνω, τα σημαντικά πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα. Λίγο τζόκινγκ, μερικές ασκήσεις και, όταν είναι δυνατόν, οργανώνουμε να τρέχουμε μόνοι μας στο γήπεδο”.

Πότε εκτιμάει ότι θα επιστρέψει η αγωνιστική δράση: “Θα μάθουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε ξεκινήσει με μια διακοπή δύο εβδομάδων, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει κάτι τέτοιο. Μόνο όταν βελτιωθούν τα πράγματα και οι άνθρωποι είναι καλύτερα, μπορούμε να σκεφτούμε την επιστροφή”.

Τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ιταλία: “Είναι μια θλιβερή κατάσταση. Ακόμη κι εδώ υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον ιταλικό λαό. Πονάει να βλέπεις από μακριά τη χώρα σου σε τόσο δύσκολη θέση. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα και οι άνθρωποι θα σταματήσουν να υποφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Για τη φετινή του απόδοση στον Παναθηναϊκό: “Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω πετύχει 13 γκολ και υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ο κόσμος σιγά σιγά βελτιώνεται. Και το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version