Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1: Ευρωπαϊκός αποκλεισμός παρά την υπερπροσπάθεια στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1: Ευρωπαϊκός αποκλεισμός παρά την υπερπροσπάθεια στη Λεωφόρο
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αποφασιστικότητα μέσα στην κατάμεστη Λεωφόρο, είδε τον διαιτητή να μην του δίνει πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους και τελικά δεν κατάφερε να «λυγίσει» την Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι ισοφάρισαν στο φινάλε του ματς (1-1) και με το 2-0 του πρώτου αγώνα, πέρασαν στα play off του Conference League. Τραγικό λάθος ο Καμπετσής στο γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… σπασμένα τα φρένα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2’ ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα -με προβολή- στο αριστερό δοκάρι της Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι έδειξαν να μην «πατάνε» καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το ματς σε χαμηλό ρυθμό (παρά τους αμυντικούς προσανατολισμούς την 11άδας της) με το «τριφύλλι» να έχει την μπάλα και να κάνει τις επιθέσεις του κυρίως από τα αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα, δεν είχε… φόβο όταν η Σλάβια Πράγας έπαιρνε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Στο 20’ ο Μαντούς «έβγαλε» το χαμηλό σουτ του Αϊτόρ.

Στο 30’ είχαμε την πρώτη σημαντική στιγμή από την Σλάβια Πράγας. Ο Ντουντέρα έμεινε αμακράριστος στο ύψος της περιοχής, σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το τέρμα του Μπρινιόλι. Δυο λεπτά μετά, όμως, ο Κώτσιρας έβγαλε τον Σπόραρ σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Μαντούς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ!

42’ Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (42’) και σε μια εκτέλεση φάουλ, ο Μαντούς βγήκε να διώξει με τις γροθιές την μπάλα, αλλά βρήκε μόνο τον Σένκεφελντ στη μέση, ρίχνοντας τον αμυντικό του Παναθηναϊκού στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», ενώ δεν υπήρξε ετεροχρονισμένα η αναφορά της παράβασης (πέναλτι και ίσως και αποβολή του τερματοφύλακα που είχε ήδη κίτρινη κάρτα) αφού σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR.

 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίηει ψύχραιμα αλλά και σε υψηλό τέμπο και στην επανάληψη. Ο Σένκεφελντ όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στο 55’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κουρμπέλη. Τρία λεπτά μετά, το «τριφύλλι» έφτασε στον πρώτο του… στόχο, βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο. Αϊτόρ και Χουάνκαρ συνδυάστηκαν, με τον δεύτερο να βγάζει την μπαλιά και τον Σπόραρ να κάνει το 1-0!

Η Σλάβια Πράγας προσπάθησε να… χτυπήσει τη στιγμή της χαράς των «πρασίνων». Ανέβασε άμεσα «στροφές» και μάλιστα στο 68’ είδε το σουτ του Σέφτσικ να περνάει για λίγο άουτ. Το cooling break ήρθε την κατάλληλη στιγμή, με το «τριφύλλι» να βγάζει αρκετή κούραση και να προχωράει σε αλλαγές (Καμπετσής αντί Αλεξανδρόπουλου και Ιωαννίδης αντί Βαγιαννίδη).

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον Παναθηναϊκό να τα δίνει όλα για το δεύτερο γκολ. Στο 85’ ο Μαντούς έσωσε την ομάδα του από αυτογκόλ, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ, στην τελευταία φάση των «πρασίνων» στην εστία των φιλοξενούμενων. Ένα λάθος του Καμπετσή στις καθυστερήσεις (γύρισμα προς τον Μπρινιόλι) έδωσε την ευκαιρία στον Γκορέτσκα να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις