Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟ – Ρόμα 3-2

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την μεγάλη τους νίκη
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την μεγάλη τους νίκη, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές έφτασε στην ανατροπή στα τελευταία λεπτά και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Δείτε το βίντεο.

Δείτε την λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

 
Οι “πράσινοι” έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα γυρίζοντας το ματς απέναντι σε μία ομάδα που είχε να ηττηθεί από τις 28 Οκτωβρίου. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός απέκτησε εκτός από το δικαίωμα να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση σε μία βδομάδα στο Ολίμπικο και μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει του κρίσιμου ματς που ακολοθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
 
Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ξεκίνησε τον αγώνα με ευκαιρία όταν το σουτ του Κατσουράνη απέκρουσε με τα πόδια ο Ζούλιο Σέρζιο. Η Ρόμα απάντησε με τον Ρίισε να σημαδεύει το δοκάρι του Τζόρνα στο 13΄ και πήρε το προβάδισμα με τον εκπληκτικό πλασέ του Βούσινιτς του στο 29΄.
 
Δέκα λεπτά αργότερα ο τερμαοτοφύλακας των φιλοξενούμενων αποχώρησε αναγκαστηκά από τον αγωνιστικό χώρο και την θέση του πήρε ο Ντόνι, ενώ ο Σισέ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 44΄ όταν μετά από σέντρα του Λέτο αστόχησε εξ επαφής με το κεφάλι.
 
Στο δεύτερο μέρος οι “τζιαλορόσι” έδειχναν να ελέγχουν το ματς μέχρι το 66ο λεπτό.Τότε ο Σαλπιγγίδης που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Σιμάο και με προβολή από κοντά έκανε το 1-1. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση και πήρε και πάλι το προβάδισμα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πιζάρο μετά από ανατροπή του Τσέρτσι από τον Σπυρόπουλο.
 
Ο Νίοπλιας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 84΄περνάει στον αγώνα τον Χριστοδουλόπουλο και νεαρός μέσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει για δέυτερη φορά το ματς.
 
Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τους “πράσινους” να πιέζουν και να φτάνουν τελικά στη νίκη μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη και κεφαλιά του Σισέ στο 89΄.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63′ Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39′ Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75′ Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70′ Μενέζ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε