Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τους παίκτες μου! Βασικός ο Λιβάγια με ΠΑΟΚ”

ΑΕΚ – Ουζουνίδης: “Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση από τους παίκτες μου! Βασικός ο Λιβάγια με ΠΑΟΚ”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επισήμανε την έκπληξή του για την αντίδραση των παικτών του μετά το πρώτο γκολ του Άγιαξ στο Champions League, ενώ μίλησε και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη Superleague.

Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι επί του Άγιαξ στην Ολλανδία, η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμη “σκληρό” ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλυσε τους δύο αγώνες, σε συνέντευξή του στη Nova.

Οι δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη

Για την επόμενη ημέρα μετά τον Άγιαξ: “Είναι τόσο μικρό το διάστημα μέχρι το ματς της Κυριακής που δε μπορείς να μείνεις εκεί. Το αναλύσαμε, το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μας. Ήταν μεγάλη εμπειρία για μας. Από παιχνίδια σαν και αυτό παρά το αρνητικό αποτέλεσμα μπορείς να πάρεις πράγμα που θα σε κάνουν καλύτερο”.

Για το «τι κρατάει» από το ματς: “Πρέπει να κρατήσουμε και το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο. Δε μπορούμε να μείνουμε μόνο στο καλό πρώτο ημίχρονο, ούτε μόνο στο άσχημο δεύτερο. Πρέπει να δούμε, να αναλύσουμε πως ήρθαν και να κοιτάξουμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Το πιο σημαντικό που κρατάμε είναι αυτό που ζήσαμε. Έχω πει ότι είναι καλή η συμμετοχή, είναι καλό όλο αυτό αλλά πριν αρχίσει το παιχνίδι. Όταν αρχίσει όμως όποια κι αν είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου, όσο καλοί κι αν είναι εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Αυτό το κάναμε μόνο για ένα ημίχρονο, θεωρώ όμως ότι μπορούσαμε να το κάνουμε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Όμως όπως είπαμε, από όλα μαθαίνεις. Κι όταν είναι κάτι που είναι για πρώτη φορά, σίγουρα περιμένεις και λάθη”.

Τι κερδίζεις από ματς σαν κι αυτά κόντρα στον Άγιαξ: “Μαθαίνεις να παίζεις πιο γρήγορα, είναι τέτοιοι οι ρυθμοί του παιχνιδιού που σε κάνουν να σκέφτεσαι και να παίζεις πιο γρήγορα. Είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς και τον ΠΑΟΚ, έχουμε παίξει με μεγαθήρια θα έλεγα. Μόνο να κερδίσεις, έχεις από αυτά τα ματς. Δεν κερδίζεις μόνο φέρνοντας καλά αποτελέσματα. Αν τα αξιολογήσεις σωστά μπορείς να κερδίσεις από τέτοιου είδους δύσκολες για τις ομάδες μας καταστάσεις”.

Για δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται και τη διαχείριση του: “Σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν υπάρχει εύκολο ματς. Δε μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ματς, πόσο μάλλον όταν έχει να αντιμετωπίσεις τους αντιπάλους που θα ανταγωνιστείς για την πρώτη θέση. Η διαχείριση λοιπόν είναι κυρίως ψυχολογική. Η σωματική κούραση θα υπάρχει για όλους. Και για εμάς και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό λόγω των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, άρα εκείνο που θα κάνει τη διαφορά σε αυτά τα ματς είναι το καθαρό μυαλό. Ήταν υψηλής έντασης ματς και για τους τρεις και αυτά που παίξαμε και αυτά που έρχονται οπότε θα είναι δύσκολα ματς”.

Για τις επιστροφές Λιβάγια, Μπακασέτα, Λόπες: “Είναι σημαντικό που αυξάνονται οι επιλογές που θα έχει η ομάδα, τόσο για την κατάρτιση της 11αδας όσο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, έχουν βοηθήσει πολύ σε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Σίγουρα θέλαμε να τους έχουμε και στην Ευρώπη. Δούλεψαν πολύ έχοντας μείνει εδώ και περιμένω να μας βοηθήσουν”.

Για το ματς ΠΑΟΚ – Τσέλσι: “Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Η Τσέλσι, ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Σέλτικ που παίξαμε εμείς είναι ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Οπότε η κριτική και ο τρόπος αντιμετώπισης πρέπει να γίνεται με βάση την πραγματικότητα. Όλοι θέλαμε διαφορετικά πράγματα, όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Είναι σημαντικό για μένα αυτό. Όταν κάνεις υπέρβαση κάνεις κάτι που δεν περίμενες. Άρα κι εμείς κι ο ΠΑΟΚ είχαμε πολύ δύσκολα ματς. Η Τσέλσι έδειξε χθες ότι είναι ομάδα άλλου επιπέδου. Δεν είναι κριτήριο για τη δυναμικότητα του ΠΑΟΚ η ήττα από την Τσέλσι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Βλέπετε ότι αγοράζει παίκτες και θα είναι ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι”.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ: “Από τα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ είναι η ομοιογένεια. Έχει πάρει κάποιους νέους παίκτες τους οποίους προσπαθεί να εντάξει στα «θέλω» του προπονητή. Δε μπορεί να μπει ένας παίκτης όσο καλός κι αν είναι από τη μια στιγμή στην άλλη στην ομάδα. Από την πλευρά μας υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο, όμως παράλληλα ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα”.

Για τις λίγες ημέρες που έχει στη διάθεση του ενόψει ΠΑΟΚ: “Η δουλειά που έχει προηγηθεί είναι γι’ αυτό το λόγο. Για να ξέρουν οι παίκτες τί χρειάζεται κάθε θέση, γιατί μπορεί να αγωνιστούν σε διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα από τον Άγιαξ, τον ξέρουν οι ποδοσφαιριστές και γνωρίζουν πως θα τον αντιμετωπίσουμε”.

Για την πρόοδο της ΑΕΚ επί των ημερών του: “Είμαι ευχαριστημένος σε αρκετά σημεία. Όχι 100%, ποτέ άλλωστε δεν είμαστε 100%. Δε μπορέσαμε εν μέσω των παιχνιδιών να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε. Πολλές φορές λόγω απουσιών, καρτών δε μπορείς να βρεις το ρυθμό που θέλεις.
Είμαι ευχαριστημένος όμως, γιατί έχουμε παίκτες με νοοτροπία νικητή. Γι’ αυτό με πείραξε η μη αντίδραση μας μετά το γκολ στο Άμστερνταμ. Ξέρω ότι τα παιδιά έχουν εγωισμό, γι’ αυτό ήταν έκπληξη για μένα. Είναι ένα από τα λάθη που πρέπει να βελτιώσουμε. Είπα στους παίκτες ότι δε μπορείς να αντιδράσεις σωστά αν δεν είσαι καλά στο μυαλό. Από όλα τα παιχνίδια μαθαίνεις. Ακόμη κι όταν είναι καλό το αποτέλεσμα πρέπει να δεις τι έκανες κι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς στεκόμαστε στα λάθη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και το κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου που σταθήκαμε καλά. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν ακόμη καλύτερα στη συνέχεια”.

Για αιφνιδιασμό προπονητών στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: “Αιφνιδιασμός σε πρόσωπα όχι σε τακτικό κομμάτι. Δε μπορείς να ξαφνιάσεις τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με συγκεκριμένο στυλ υπό τον Λουτσέσκου. Δε νομίζω ότι αλλάζουν πολλά πράγματα σε αυτό το επίπεδο. Μπορεί η ενέργεια ενός παίκτη να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και στον ΠΑΟΚ και σε εμάς. Η ατομικότητα εντός παίκτη μπορεί να κάνει τη διαφορά”.

Για το αν θα κάνει ροτέισον: “Ένας προπονητής δε μπορεί να πει τις κινήσεις του, το είπατε κι εσείς. Ο Λιβάγια πάντως είναι σίγουρο ότι θα παίξει!”

Για το ρόλο της άμυνας: “Είναι δεδομένο ότι η καλή αμυντική λειτουργία δείχνει τη σοβαρότητα μιας ομάδας. Όλα ξεκινούν από εκεί. Η ποιότητα όμως των ποδοσφαιριστών μπορεί να δημιουργήσει το απρόβλεπτο”.

Για τον Μπακάκη κόντρα σε Άγιαξ: “Δεν έπαιξε ο Μπακάκης εξτρέμ. Έπαιξε χαφ , βοήθησε στα ντουμπλαρίσματα και με την ταχύτητα του σε άμυνα κι επίθεση”.

Για το ματς της Τούμπας: “Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι που να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την αξία των ομάδων. Ένα παιχνίδι που όλοι και όσοι είναι στο γήπεδο κι όσοι το δουν στην τηλεόραση θα ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω ότι το ίδιο θέλουν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Πρέπει να ασχοληθούμε κάποια στιγμή με το ποδόσφαιρο, καθώς παίζουν δύο ομάδες που αγωνίζονται και στην Ευρώπη”.

Για δήλωση Λουτσέσκου «ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, η ΑΕΚ το έκλεψε»: “Ο κος Λουτσέσκου έχει το δικό του πιστεύω και τρόπο σκέψης. Δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να αλλάξω τη σκέψη του. Άλλωστε δεν ήμουν κομμάτι αυτού. Εγώ κρίνω τον Λουτσέσκου ως προπονητή. Τον θεωρώ που καλό προπονητή. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Με τη συμπεριφορά μας δίνουμε τα ερεθίσματα τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις