Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – Πανιώνιος: Κιτρινόμαυρος… καλπασμός! “Χάθηκε” η μπάλα στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Πανιώνιος: Κιτρινόμαυρος… καλπασμός! “Χάθηκε” η μπάλα στο ΟΑΚΑ

Όταν το αποτέλεσμα είναι 4-0 και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είναι από τους διακριθέντες, τότε καταλαβαίνει κανείς την εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή νίκησε τον Πανιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ και για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια έκανε το 3×3 στην έναρξη του πρωταθλήματος! Δυο δοκάρια η Ένωση στο δεύτερο μέρος.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Κέρδισε το χειροκρότημα και… σκόρπισε χαμόγελα. Η επιστροφή της ΑΕΚ στην αγωνιστική δράση, μετά τη διακοπή για το Nations League, έγινε με το εντυπωσιακό 4-0 επί του Πανιωνίου.

Οι Νεοσμυρνιώτες αμύνθηκαν υποδειγματικά για σχεδόν ένα ημίχρονο, αλλά το γκολ του Πόνσε στο φινάλε του 45λεπτου “έλυσε” τα πόδια των παικτών του Ουζουνίδη, που στη συνέχεια μοίρασαν θέαμα στους φίλους τους. Έτσι, οι “κιτρινόμαυροι” θα πάνε χωρίς βαθμολογική απώλεια στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας, την προσεχή Κυριακή, αλλά και με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην έδρα του Άγιαξ, για την πρεμιέρα του Champions Lεague.

Το παιχνίδι…

Για περίπου 15 λεπτά αγώνα η ΑΕΚ είχε μια… φλύαρη υπεροχή. Ο Πανιώνιος παρουσίασε μια πολυπρόσωπη άμυνα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, η Ένωση δεν είχε εμπνεύσεις στην επίθεση κι έτσι δεν είδαμε κάποια ευκαιρία προς την εστία του Μανοΐλοβιτς

Στο 17 όμως η ΑΕΚ πλησίασε για πρώτη φορά με αξιώσεις τα καρέ των φιλοξενούμενων. Μετά από φάση διαρκείας στα όρια της μικρής περιοχής του Πανιωνίου, ο Σιμόες έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο διαιτητής δεν είδε την κόντρα κι έτσι δεν έδωσε το κόρνερ.

Η Ένωση έδειξε να ανεβάζει για λίγο στροφές, με τους Μάνταλο και Λόπες να παίρνουν προσπάθειες από τα αριστερά, αλλά να μην μπορούν να νικήσουν -με σουτ- τον πορτιέρε των Νεοσμυρνιωτών. Στο φινάλε του πρώτου μέρους όμως ι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να χαμογελάσουν! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μάνταλος πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα και με γλυκιά σέντρα -με το αριστερό- βρήκε τον Πόνσε που με κοντινή προβολή δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0 και να φτάσει τα δυο γκολ στο πρωτάθλημα.’

Η επανάληψη καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω ενός πανό που είχαν στα κάγκελα του ΟΑΚΑ οι οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ, το οποίο οι άνθρωποι του Πανιωνίου θεώρησαν πως τους προσέβαλε. Η Ένωση όμως μπήκε “γκαζωμένη” στο δεύτερο μέρος, “βομβαρδίζοντας” την εστία του Μανοΐλοβιτς.

Το 2-0 ήταν… θέμα χρόνου και έγινε στο 58′. Μετά από σέντρα του Μπακάκη, ο Μάνταλος έδωσε με το κεφάλι στον Μπακασέτα και αυτός αφού έφερε την μπάλα στο αριστερό, με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα για το 2-0. Δεν το πανηγύρισε ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ο Σπιριντόνοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και να μειώσει.

Η ΑΕΚ είχε στη συνέχεια ολοκληρωτικά τον έλεγχο του ματς, με τον Ουζουνίδη να περνά μάλιστα τον Γιαννοώτα (ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα). Στο 74′ η Ένωση “άγγιξε” το 3-0. Ο Μάνταλος ελίχθηκε υπέροχα, έπιασε το χαμηλό σουτ από το όριο της μεγάλης πειροχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μανοΐλοβιτς.

Λίγο νωρίτερα όμως (65′) οι.. καρδιές των ανθρώπων της ΑΕΚ πάγωσαν, σε ένα σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος έγινα αλλαγή λίγα λεπτά αργότερα, αλλά για προληπτικούς λόγους.

Αλλαγή έγινε και ο Μάνταλος, με τον Κλωναρίδη να μπαίνει στη θέση του και να κάνει τη… διαφορά στα τελευταία λεπτά. Στο 84′ ο νεαρός επιθετικός έκανε το 3-0 με υπέροχο μακρινό σουτ, στο 87′ είχε δοκάρι, ενώ στο 90+2′ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με άνετο πλασέ.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις