Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – Τραμπζονσπόρ: Ένωση σε κρίση! Αποχαιρετάει την Ευρώπη

ΑΕΚ – Τραμπζονσπόρ: Ένωση σε κρίση! Αποχαιρετάει την Ευρώπη

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση κόντρα στην Τραμπζονσπόρ στο άδειο ΟΑΚΑ, με τους Τούρκους να επικρατούν με 3-1 και να “κλειδώνουν” ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση τους στους ομίλους του Europa League. Μόνο με ένα θαύμα στην Τούρκια, η Ένωση δεν θα μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ είχε δείξει αρνητικά σημάδια στα παιχνίδια με την Κραϊόβα, ωστόσο δεν πλήρωσε τις αδυναμίες της κόντρα στους Ρουμάνους. Απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, όμως, που είναι ποιοτικότερη ομάδα, υποτάχθηκε άνευ όρων στο ΟΑΚΑ. Το 1-3 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Καρντόσο για πρόκριση στην Τουρκία, με την Ένωση να βρίσκεται με το 1,5 πόδι εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι από την ΑΕΚ και θα πρέπει να “αυτοκτονήσουν” για να χάσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η  ομάδα του Καρντόσο πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση. Έκανε πολλά λάθη, είχε τεράστια αμυντικά προβλήματα, ενώ έμεινε αβοήθητη από τον πάγκο, με αποτέλεσμα η Τραμπζονσπόρ να κάνει… παρέλαση στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν ονειρικό. Η ομάδα του Καρντόσο ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο τέταρτο λεπτό. Ο εξαιρετικός Λιβάγια, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 4′ με ωραίο πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Λόπες.

Μόνο που αντί το γκολ αυτό να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών της Ένωσης, έδωσε… φτερά στους Τούρκους, οι οποίοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια του αγώνα.

Η Τραμπζονσπόρ βγήκε μπροστά κι άρχισε να χάνει ευκαιρίες. Ο Μπάρκας έβγαλε το σουτ του Ομούρ, ενώ η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή λίγα λεπτά αργότερα, με τον Σόσα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από τα 11 βήματα, αχρηστεύοντας το πέναλτι που κέρδισε ο Νόβακ από τον Βράνιες.

Οι Τούρκοι πατούσαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση. Στο 28′ ο Εκουμπάν αξιοποίησε το πάρτι που έστησαν οι Ενακουέμε-Νόβακ στην περιοχή για την ισοφάριση (1-1), ενώ στο 44′ εκμεταλλεύτηκε την υψομετρική κυριαρχία επί του Σιμόες και με κεφαλιά έκανε το 1-2. Ολική ανατροπή για τους Τούρκους πριν από το ημίχρονο.

Τα πράγματα μάλιστα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη χειρότερα, αν ο Μπάρκας δεν σταματούσε τον Σέρλοθ σε τετ-α-τετ πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Οι παίκτες του Τραμπζονσπόρ κυριάρχησαν και πάλι και στο 70′ οι Τούρκοι εξέθεσαν και πάλι την ανύπαρκτη άμυνα της Ένωσης. Ο Ομούρ πάσαρε στον Εκουμπάν κι εκείνος ολοκλήρωσε ένα άνετο χατ-τρικ (1-3).

Η Ένωση προσπάθησε να περιορίσει την έκταση της ήττας της, αλλά ο Ζεράλδες δεν νίκησε τον Τσακίρ από πολύ κοντά. Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 1-4, αλλά ο Αβντιγάι ήταν άστοχος σε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο (62’ Κρίστισιτς), Βέρντε (65’ Ζεράλδες), Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης)

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Τσακίρ, Τουρκμέν, Χοσεϊνί, Σόσα, Ενουακαέμε (74’ Αβντιγάι), Ομούρ, Σέρλοθ (77’ Ερντογάν), Εκουμπάν, Περέιρα, Παρμάκ, Νοβάκ 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις