Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άγιαξ – ΑΕΚ: Πάλεψε στο Άμστερνταμ για ένα ημίχρονο… Άλλη κλάση ο “Αίαντας” – Έσπασε το σερί, παρέμεινε η “κατάρα”

Άγιαξ – ΑΕΚ: Πάλεψε στο Άμστερνταμ για ένα ημίχρονο… Άλλη κλάση ο “Αίαντας” – Έσπασε το σερί, παρέμεινε η “κατάρα”

– Η ΑΕΚ δεν κόμπλαρε από το εκπληκτικό γήπεδο, τη… βαριά φανέλα του Άγιαξ αλλά και τα 12 χρόνια απουσίας από την ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, για ένα ημίχρονο
– Η κακή της εκκίνηση στο δεύτερο μέρος όμως “κατέστρεψε” την πολύ καλή εικόνα της Ένωσης στην “Johan Cruyff Arena” και έφερε το βαρύ 3-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League
– Έσπασε το “κιτρινόμαυρο” ευρωπαϊκό σερί των 14 αγώνων
– Για μια ακόμα φορά οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν στην Ολλανδία, χωρίς να πετύχουν γκολ

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σπάσει την “κατάρα” που την θέλει όχι μόνο να μην σκοράρει, αλλά να χάνει στην Ολλανδία. Το ματς… στράβωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και από εκεί που η Ένωση στέκονταν πολύ καλά στην έδρα του Άγιαξ… βρέθηκε να δέχεται “τριάρα” στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κράτησε πολύ εύκολα το “μηδέν” στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δέχθηκε όλα τα γκολ στο δεύτερο, από τους Ταλιαφίκο (46΄, 90΄) και Φαν Ντε Μπέεκ (77΄), “μουτζουρώνοντας” την πολύ καλή της εικόνα. Η επόμενη υποχρέωση της ΑΕΚ στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Οκτωβρίου απέναντι στην Μπενφίκα, στο ΟΑΚΑ.

Άξιο αναφοράς, πως αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της ΑΕΚ μετά από 14 αγώνες (μέτρησε 413 ημέρες χωρίς να… πικράνει τους οπαδούς της, έχοντας δέκα ισοπαλίες και τέσσερις νίκες).

Το παιχνίδι…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να ενισχύσει τα μετόπισθεν της ΑΕΚ, βάζοντας τον Τσόσιτς τρίτο αμυντικό και τον Μπακάκη σαν δεξί μπακ – εξτρέμ, τρικ το οποίο.. δούλεψε στην εξέλιξη του ματς. Ο Άγιαξ προσπάθησε να επιτεθεί από τη δεξιά πλευρά της Ένωσης και στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να πιέσει αρκετά τους φιλοξενούμενους. Ο Οικονόμου όμως έκοψε τις μπαλιές που βγήκαν. Ήταν εκπληκτικός!

Με το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή της πλευρά (πολύ καλοί οι Μάνταλος και Κλωναρίδης), κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία και μάλιστα στο 14′ έχασε σημαντική ευκαιρία. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Ένωση συνέχισε να.. πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να βγάζει πολύ πάθος στις προσωπικές μονομαχίες που είδαμε, την ώρα που ο Άγιαξ είχε κάποια μακρινά σουτ του Ζιγιέκ. Στο 28′ η ΑΕΚ είχε νέα πολύ καλή στιγμή. Ο Κλωναρίδης έφυγε στην αντεπίθεση, έμεινε όρθιος, έδωσε στον Πόνσε, αλλά το σουτ που έκανε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ο Ουζουνίδης πήγε ικανοποιημένος στα αποδυτήρια, βλέποντας την ΑΕΚ να μην απειλείται και να ψάχνει την καλή ευκαιρία (ο Πόνσε έδωσε πολλές μάχες).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Στην πρώτη της αμυντική ολιγωρία, η Ένωση το.. πλήρωσε! Ο Νέρες έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Ταλιαφίκο βγήκε μόνος του -δεν υπάρχει οφσάιντ- στην πλάτη των αμυντικών και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπάρκα από κοντά για το 1-0./

https://twitter.com/VideoAjax/status/1042473834648154112

Η εξέλιξη αυτή έδωσε… σιγουριά στις κινήσεις του Άγιαξ, την ώρα που η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει και να βρει πάλι ρυθμό, καθαρό μυαλό και επιθετικότητα. Η Ένωση έμεινε.. ζωντανή στο 58′, αφού ο Μπάρκας έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του σκόρερ, Ταλιαφίκο.

https://twitter.com/VideoAjax/status/1042476094144884737

Ο Ουζουνίδης θέλησε να… αλλάξει την κατάσταση και να κάνει πιο γρήγορη την ΑΕΚ. Άλεφ και Γιαννιώτας μπήκαν για να βοηθήσουν σε αυτό, αλλά δεν τα κατάφεραν και στο 77′ ήρθε το 2-0. Μετά από γύρισμα του Τάντιτς, η μπάλα έφτασε στον Φαν Ντε Μπέικ, που με βολέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0. Το ματς ήταν πια.. τελειωμένο για την ΑΕΚ, ο Άγιαξ κυκλοφόρησε την μπάλα κι έτσι έφτασε στο “τρίποντο”.

Το ματς ήταν πια.. τελειωμένο για την ΑΕΚ, ο Άγιαξ κυκλοφόρησε την μπάλα κι έτσι έφτασε στο “τρίποντο”, φτάνοντας στο τελικό 3-0 με έναν τυχερό τρόπο. Στο 90′ ο Ταλιαφίκο πήγε για σέντρα, αλλά η μπάλα πήρε μια απίστευτη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα.

https://twitter.com/Med_Ouaa1/status/1042485793745461248

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις