Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιτέλους… νίκη για Αργεντινή! Πέρασε στους «8» του Copa America – video

Επιτέλους… νίκη για Αργεντινή! Πέρασε στους «8» του Copa America – video
ΦΩΤΟ Reuters

Χαμόγελα για πρώτη φορά για την Αργεντινή, στο φετινό Copa America. Η ομάδα του Σκαλόνι ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στο… φιλότιμο Κατάρ, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τα κατάφερε (2-0). Η ήττα της Παραγουάης από την Κολομβία (1-0) έδωσε στην «αλμπισελέστε» τη δεύτερη θέση του συγκεκριμένου ομίλου. Με Βενεζουέλα στα προημιτελικά.

Έκανε το αυτονόητο και γλίτωσε από ιστορικό κάζο! Χωρίς να εντυπωσιάσει κόντρα στο μαχητικό Κατάρ, η Αργεντινή νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στους «8» του Copa America.

Μετά και την ήττα της Παραγουάης από την Κολομβία (1-0), η Αργεντινή πέρασε ως δεύτερη του συγκεκριμένου ομίλου στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει στα νοκ-άουτ τη Βενεζουέλα.

 Όσον αφορά την Παραγουάη, θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα στον 3ο όμιλο το βράδυ της Δευτέρας για να μάθει αν θα πάρει το «εισιτήριο» για τους «8» του Copa America ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, η Αργεντινή κατάφερε να ανοίξει το σκορ, έχοντας όμως τη… βοήθεια των αμυντικών του Κατάρ στο 4’.

Στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει συμπαίκτη του, ο Μπασάμ έδωσε την μπάλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες (σ.σ. προτιμήθηκε να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης), με τον φορ της Ίντερ να νικάει με πλασέ μέσα από την περιοχή τον Αλ Σεμπ και να κάνει το 1-0 για την “αλμπισελέστε».

Η Αργεντινή μια ελαφρά υπεροχή και κάποια λεπτά, με το Κατάρ όμως να δείχνει στη συνέχεια στοιχεία μαχητικότητας. Μάλιστα, οι διοργανωτές τουΜουντιάλ 2022 λίγο έλειψε να… σοκάρουν την ομάδα του Μέσι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο Μπασάμ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Αρμάνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η «αλμπισελέστε» ανέβασε… στροφές στην επανάληψη, προκειμένου να μην «παίξει με τη φωτιά» και κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη που την… έστειλε να αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα στους “8” του Copa America.

Στο 82’ ο Αγκουέρο μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή του Κατάρ από τα δεξιά και με συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

https://twitter.com/Allrise_yanks99/status/1142896613247082497

https://twitter.com/donsports3/status/1142898388989595649

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις