Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρης – ΟΦΗ: Ρεσιτάλ αστοχίας από τους Θεσσαλονικείς! Πήραν τον βαθμό οι Κρητικοί

Άρης – ΟΦΗ: Ρεσιτάλ αστοχίας από τους Θεσσαλονικείς! Πήραν τον βαθμό οι Κρητικοί

Ο Άρης κι ο ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο “Κλεάνθης” Βικελίδης”, για την πρώτη αγωνιστική της Superleague. Δύο δοκάρια και χαμένο πέναλτι είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Άρης δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με το “δεξί” τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε με το “καλημέρα” δύο βαθμούς στην έδρα της, μένοντας στο 1-1 με τον μαχητικό ΟΦΗ.

Ο Μεγιάδο έβαλε μπροστά τους Κρητικούς στο 18′, για να ισοφαρίσει στο 69′ ο Λούκας Σάσα. Έχασε πέναλτι ο Ντιγκινί, ενώ ο Άρης είχε και δύο δοκάρια με τους Μαρτίνες και Ιντέγε.

Ο αγώνας

O ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 7′ ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του, με τον Σεμέντο να πλασάρει από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 11′, ο Φετφατζίδης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισε στον Μαρτίνες, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 18′ ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Μεγιάδο, με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια, οι Κρητικοί “πάγωσαν” τον ρυθμό, με τον Ντιγκινί να μην μπορεί να νικήσει τον Σωτηρίου στο 42′, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 48′, ο Σούντγκρεν σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Σωτηρίου έδιωξε, με τον Ιντέγε να παίρνει το ριμπάουντ -χωρίς να είναι οφσάιντ- και με προβολή επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι σε 55′, με τον Κοροβέση να ανατρέπει τον Ινγέτε. Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση του κι έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 65′, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά, με τον Ιντέγε να βρίσκεται ανενόχλητος στη μικρή περιοχή και να πλασάρει, όμως πάλι ο Σωτηρίου τον νίκησε κατά κράτος.

Τελικά, ο Άρης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 69′, με τον Φετφατζίδη να «αδειάζει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και να πασάρει εξαιρετικά στον Σάσα, ο οποίος σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Σωτηρίου για να ισοφαρίσει (1-1).

Το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά. Μία ευκαιρία του Ντιγκινί στο 79′, μία του Σάσι στο 87′ και μία του Ιντέγε στο 81′ ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν ο Άρης κι ο ΟΦΗ μέχρι το φινάλε.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Παντελίδης): Έμαν – Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ – Σάσα, Ματίγια – Μαρτίνες (63’ Λάρσον), Φετφατζίδης (80’ Τόνσο), Ντιγκινί (88’ Γιουνές) – Ιντέγε

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου – Μαρινάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Κοροβέσης – Μεγιάδο, Νέιρα (89’ Μπράουν) – Σεμέντο (71’ Σασί), Ναμπί (81’ Σακόρ), Τσιλιανίδης – Μάνος

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις