Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρης – ΠΑΟΚ: “Ραντεβού θανάτου” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Άρης – ΠΑΟΚ: “Ραντεβού θανάτου” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Έντονη κινητικότητα οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (20.10.2018) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εν όψει του σημερινού αγώνα των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί στις 19.00, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για την Super League.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα οπαδών του Άρη συγκεντρώθηκε αργά χθες το βράδυ έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με λεωφορείο του ΟΑΣΘ κινήθηκε προς τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου φαίνεται να είχε προγραμματισμένο “ραντεβού” με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, οι οπαδοί των δύο ομάδων έγιναν αντιληπτοί από την Ελληνική Αστυνομία και οι κινήσεις τους παρακολουθούνταν στενά, τόσο κατά τη μετακίνηση τους στο ΑΠΘ, όσο και κατά την παραμονή τους στον πανεπιστημιακό χώρο. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές οπαδών του Άρη, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το χρονικό του “ραντεβού”

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ περίπου 100 κιτρινόμαυροι οπαδοί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από εκεί παρέλαβαν τα «πολεμοφόδια» τους και κινήθηκαν προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι κρανοφόροι νεαροί με τα ρόπαλα στα χέρια, εγκαταστάθηκαν μπροστά στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και περίμεναν τον «εχθρό».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Άρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το επικείμενο ραντεβού. Περισσότεροι από 100 οπαδοί του Δικεφάλου είχαν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στο γήπεδο της Τούμπας.

Σκοπός της Αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τη δεύτερη ομάδα οπαδών να κινηθεί εντός του ΑΠΘ. Δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συνεχείς διελεύσεις περιμετρικά του ιδρύματος. Σε κομβικά σημεία πέριξ του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν διμοιρίες της ΥΑΤ. Το ΑΠΘ είχε περικυκλωθεί και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό είχε καταστεί αδύνατη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο με πορεία. Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές νεαρών που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και κρίθηκαν ύποπτοι. Οι οπαδοί του Άρη κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κεντρικού συνδέσμου στην περιοχή της Χαριλάου. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή τους εντός του ΑΠΘ κάποιοι από τους οπαδούς του Άρη πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την ΥΑΒΑΧ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thestival

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις