Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League, AEK – Σέλτικ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Ένωση… αστεριών στο ΟΑΚΑ!

Champions League, AEK – Σέλτικ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: Ένωση… αστεριών στο ΟΑΚΑ!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της έναντι της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και παρότι αγχώθηκε στο τέλος με την ισοφάριση των Σκωτσέζων, πήρε τη “χρυσή” πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League. Ανοιχτός ο “δρόμος” και για τους ομίλους, αφού θα αντιμετωπίσει τη Βίντι.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, η ΑΕΚ κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το ματς κόντρα στη Σέλτικ και να πάρει τη νίκη πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1. Προκρίθηκε έτσι αήττητη στα πλέι οφ του Champions League.

Μόλις στο 6′ ο Γκάλο “άνοιξε” το σκορ με ωραίο πλασέ από σέντρα του Χούλτ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ουζουνίδη, που φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς στο 50΄με το δεύτερο γκολ από κεφαλιά του Λιβάγια. Τελικά ο Σινκλέρ μείωσε για τη Σέλτικ σε 2-1 στο 78′, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να… αγχώσει για λίγο το ΟΑΚΑ.

Η Ένωση πήρε τη σπουδαία πρόκριση χάρη και στο 1-1 του πρώτου αγώνα και πλέον θα βρει μπροστά της την ουγγρική Βίντι, για να περάσει ακόμη και στους “χρυσοφόρους” ομίλους του Champions League.

Παρακολουθήστε LIVE το ΑΕΚ – Σέλτικ από το newsit.gr

Στο πρώτο παιχνίδι στο Σέλτικ Παρκ, οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με τον ΜακΓκρέγκορ στο 17ο λεπτό του αγώνα, όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη στο 44′ σε 1-1 και κράτησε την ισοπαλία παρότι βρέθηκε να αγωνίζεται από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες, μετά την άδικη αποβολή του Γαλανόπουλου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις