Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Champions League, Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Φιρμίνο έφερε… δικαιοσύνη στο Άνφιλντ! – videos

Champions League, Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Φιρμίνο έφερε… δικαιοσύνη στο Άνφιλντ! – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Παρότι ήταν εμφανώς ανώτερη και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Λίβερπουλ ήταν στο 2-2 με του Παριζιάνους μέχρι και το 92ο λεπτό του αγώνα, όμως στο σημείο αυτό, ο Φιρμίνο που ήρθε από τον πάγκο, πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο το 3-2 και απένειμε… δικαιοσύνη στο ματς.

Με τους Στάριτζ και Μίλνερ να κάνουν το 2-0 από νωρίς στο ματς, η Λίβερπουλ φάνηκε ότι θα έχει μία εύκολη βραδιά στο Άνφιλντ, όμως η Παρί Σεν Ζερμέν εκμεταλλεύτηκε την τύχη της και κάποια λάθη των παικτών του Κλοπ για να ξανά μπει στο ματς και να φθάσει στην ισοφάριση με τον Εμπαπέ στο 83ο λεπτό του αγώνα.

Τελικά όμως, οι Παριζιάνοι έφυγαν με “άδεια” χέρια από το Άνφιλντ, αφού ο Φιρμίνο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Αρεόλα στο 92′ και “σκότωσε” την ομάδα του Τούχελ.

Το παιχνίδι

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στην αρχή του ματς και “προειδοποίησε” σε δυο τρεις περιπτώσεις κυρίως με τον Στάριτζ, πριν καταφέρει τελικά να ανοίξει το σκορ με τον Άγγλο επιθετικό, να πηδάει στο… θεό για να κάνει με κεφαλιά το 1-0 στο 30ο λεπτό.

Η Παρί προσπάθησε να “απαντήσει” άμεσα, αλλά ο Εμπαπέ “σπατάλησε” μία πολύ καλή ευκαιρία στο 35′, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με σουτ από πλεονεκτική θέση. Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι με τον Βαϊνάλντουμ, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Μίλνερ για να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

https://twitter.com/FutboIMatrix/status/1042136402505474048

Η Λίβερπουλ συνέχισε μάλιστα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και φάνηκε ότι θα έχει ένα εύκολο βράδυ, όμως σε μία περίεργη φάση, μέσα στην περιοχή της, η μπάλα κατέληξε με κόντρα στον Μενιέ, ο οποίος και μείωσε σε 2-1, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

https://twitter.com/goleada_info/status/1042137411952812032

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, για να “σφραγίσει” τη νίκη, αλλά τόσο ο Στάριτζ, όσο και οι Μανέ και Σαλάχ, “σπατάλησαν” τις ευκαιρίες τους, με το διαιτητή να τους ακυρώνει σωστά και ένα γκολ στο 56′. Και κάπως έτσι, από το πουθενά και με τη βοήθεια μίας κόντρας, ο Εμπαπέ “πάγωσε” το Άνφιλντ στο 83′, σκοράροντας για το 2-2 στο ματς.

https://twitter.com/FutboIMatrix/status/1042152947273146369

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φάνηκε να μην έχει δυνάμεις για νέα “πίεση” ψηλά, όμως ο Γερμανός έριξε στο ματς και τον ανέτοιμο Φιρμίνο και αυτός τον δικαίωσε στις καθυστερήσεις. Ο Βραζιλιάνο απέδειξε την κλάση του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με προσωπική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα, έγραψε με… buzzer beater, το τελικό 3-2 στο ματς.

https://twitter.com/HarryVassiliou/status/1042156437848424449

“Κράτησε” ο Ερυθρός Αστέρας του Μιλόγεβιτς

Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου, ο Ερυθρός Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα κόντρα στη Νάπολι και πήρε έτσι τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Champions League, με το τελικό 0-0.

Η Βαθμολογία του τρίτου Ομίλου

1. Λίβερπουλ 3 (3-2)
2. Νάπολι 1 (0-0)
3. Ερυθρός Αστέρας 1 (0-0)
4. Παρί Σεν Ζερμέν 0 (2-3)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις