Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα – Φινλανδία: “Ανασυγκρότηση” με Αναστασιάδη! Έβγαλε… πάθος και τσαμπουκά

Ελλάδα – Φινλανδία: “Ανασυγκρότηση” με Αναστασιάδη! Έβγαλε… πάθος και τσαμπουκά
Eurokinissi

Δεν έβγαλε και… μάτια με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αλλά η εθνική Ελλάδας έδειξε διάθεση, πάθος και κέρδισε το χειροκρότημα των λιγοστών οπαδών που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Το ντεμπούτο του Αναστασιάδη ήταν νικηφόρο, με τη “Γαλανόλευκη” να νικά τη Φινλανδία με 1-0, σε ματς για την 5η αγωνιστική του Nations League. Κορυφαίος ο Τοροσίδης – Με αυτογκόλ το “τρίποντο”. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Σκανδιναβοί κατέκτησαν την 1η θέση στο 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας της διοργάνωσης.

Έδειξε -τουλάχιστον- πως θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο Nations League. Η Εθνική Ελλάδας προσπάθησε να παίξει παραγωγικό ποδόσφαιρο κόντρα στη Φινλανδία που είχε μια πολύ “σφιχτή” αμυντική γραμμή και κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ με το αυτογκόλ του Γκρανλουντ (1-0).

Οι Φινλανδοί μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά κατέκτησαν την 1η θέση στο 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League κι έτσι η Εθνική Ελλάδας (αφού δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας (0-2) στο Τάμπερε) θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική την Εσθονία με σκοπό να δείξει σε όλους πως μπαίνει σε μια ανοδική πορεία και τουλάχιστον να πάρει τη δεύτερη θέση στο γκρουπ της. Κορυφαίος για την “Γαλανόλευκη” ο Βασίλης Τοροσίδης – Αποχώρησε τραυματίας ο Κώστας Μανωλάς.

Οι επιλογές του Αναστασιάδη

Στο ντεμπούτο του στον “γαλανόλευκο”πάγκο, ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να ξεκινήσει βασικό τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Έλληνα πορτιέρε με την ομάδα. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός έβαλε βασικό τον Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας και στα αριστερά τον Κούτρη.

Η ενδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας (4-2-3-1)

Βλαχοδήμος – Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κούτρης – Ζέκα, Κουρμπέλης – Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας – Μήτρογλου

Το παιχνίδι…

Η Ελλάδα μπήκε με… διάθεση στο ματς, οι διεθνείς έτρεξαν αρκετά, πίεσαν ψηλά και μόλις στο 2′ κατάφεραν να χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Μάνταλος γύρισε την μπάλα από το σημείο του πέναλτι, ο Πέλκας άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή έφτασε στον Μήτρογλου, αλλά το πλασέ που έπιασε λίγο μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή πέρασε ψηλά άουτ

Η Φινλανδία πάντως δεν εμφάνισε αμυντικό πρόσωπο και έδειξε τα πολύ καλά στοιχεία που έχει στο χώρο του κέντρου, με τον Λουντ να κάνει πολύ καλή δουλειά. Η “Γαλανόλευκη” πάντως κυκλοφόρησε την μπάλα και έδειξε επικίνδυνη τις φορές που επέλεξε να επιτεθεί από τα άκρα. Από μια τέτοια φάση ήρθε και το 1-0. Ο Τοροσίδης έμεινε όρθιος παρά το στενό μαρκάρισμα του προσωπικού του αντίπαλου, έβγαλε τη σέντρα, ο Πέλκας έκανε την κεφαλιά – ψαράκι μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Χράντετσκι έδιωξε αλλά η μπάλα βρήκε στον Γκράνλουντ και κατέληξε στα δίχτυα των Φινλανδών.

Η… χαρά πάντως μετριάστηκε για τον Αναστασιάδη, αφού είδε τον Κώστα Μανωλά να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στο 28′ (τον αντικατέστησε ο Σιόβας).

Δυο λεπτά μετά, οι Φινλανδοί κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα και… άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Λουντ έβγαλε την κάθετη στον Πούκι, ο Σιόβας βγήκε να τον κλείσει, αλλά έτσι άφησε κενό στο κέντρο της άμυνας για να βγει μπαλιά. Ο Τούομινεν από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ανενόχλητος, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Οι Φινλανδοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση, αλλά η Εθνική Ελλάδας στάθηκε πολύ καλά και μάλιστα πλησίασε στο 2-0. Ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι των Σκανδιναβών.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ γρήγορος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με την Φινλανδία να πιέζει για την ισοφάριση και στο 52′ να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Ο Τουόμινεν ελίχθηκε όμορφα, σούταρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Η εθνική Ελλάδας κατάφερε όμως πολύ γρήγορα να φέρει το ματς στα.. μέτρα της, κάνοντας πολλές πάσες.

Η άμυνα της “Γαλανόλευκης” τα πήγε πολύ καλά στα λεπτά που έμειναν (ο Παπασταθόπουλος εξαφάνισε κάθε κίνδυνο) όπως και οι Ζέκα – Κουρμπέλης στο χώρο του κέντρου. Η Εθνική Ελλάδας δεν δέχθηκε άλλη ευκαιρία στα καρέ της, αλλά οι επιθετικές της προσπάθειες δεν καρποφώρησαν κι έτσι έμεινε το 1-0 μέχρι τέλους.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις