Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φινλανδία – Ελλάδα: Αλλού-ντ για αλλού η Εθνική! Λέει “αντίο” στο Nations League – videos

Φινλανδία – Ελλάδα: Αλλού-ντ για αλλού η Εθνική! Λέει “αντίο” στο Nations League – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με ένα γνώριμο στα ελληνικά γήπεδα, τον Ρόμπιν Λουντ, να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και την Ελλάδα να είναι… αλλού για αλλού στο γήπεδο και ανύπαρκτη επιθετικά, η Εθνική μας Ομάδα ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τη Φινλανδία και βρίσκεται με το ένα “πόδι” εκτός συνέχειας στο Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στη Φινλανδία και ηττήθηκε άνετα με 2-0, παρά τη μέτρια εικόνα των Φινλανδών, που έχασαν μάλιστα και τον πρώτο τους σκόρερ, τον Τεέμου Πούκι, από το 9ο λεπτό του ματς, λόγω τραυματισμού.

Η ομάδα του Σκίμπε δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες στο παιχνίδι και ουσιαστικά “κατέρρευσε” μετά το 1-0 στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, πριν πετύχουν και δεύτερο τέρμα, μετά από μαγική ντρίμπλα του Λουντ και τελείωμα του Καμάρα.

Το τελικό 2-0 καταδεικνύει πλήρως την εικόνα του αγώνα, που χάρισε στη Φινλανδία την 4η νίκη της σε 4 ματς, φέροντάς την “αγκαλιά” με την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στους 6 βαθμούς έχει μείνει η Ελλάδα, που ψάχνει πλέον ένα “θαύμα” για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

Το παιχνίδι

Με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας ως σημαντικότερη στιγμή, τον τραυματισμό του Τεέμου Πούκι πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο, που έφερε εκτός αγώνα τον μοναδικό σκόρερ της Φινλανδίας στο Nations League.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική για την Ελλάδα στο ματς, κατεγράφη στο 32ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας από το ύψος της περιοχής σούταρε αδύναμα και αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Χράντετσκι.

https://twitter.com/EthnikiOmada/status/1051915701244583936

Η καλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο 42ο λεπτό του αγώνα, όταν από πάσα του Φορτούνη, ο Πέλκας έκανε ωραί ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο πέρασε όμως, λίγο πάνω από τα δοκάρια, κάνοντας έξαλλο και τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που περιμένει το 1-2 μέσα στην περιοχή.

https://twitter.com/EthnikiOmada/status/1051918100948549632

Κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα για την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος του αγώνα.

https://twitter.com/EthnikiOmada/status/1051919123238801409

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με μία αλλαγή, αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παρέμεινε στα αποδυτήρια λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Τζαβέλλας, με τον Τζιόλη να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η αλλαγή αποδείχθηκε… μοιραία για την Ελλάδα όμως, αφού το νέο κεντρικό δίδυμο της ομάδας δεν πρόλαβε καν να συντονιστεί και δύο λάθος διωξίματα μέσα στην περιοχή έδωσαν την ευκαιρία στον Σοΐρι να σουτάρει ανενόχλητος από κοντά για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια του αγώνα και πήρε μέτρα στο γήπεδο, γεγονός όμως που ευνόησε περισσότερο τη Φινλανδία, η οποία με πρωτεργάτη τον Ρόμπιν Λουντ, “απείλησε” πιο πολύ, στις αντεπιθέσεις. Στο 66′ ο Τουομίνεν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του, όπως και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοΐβιο στο 72′.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για του Φινλανδούς στο 80′, όταν ο κορυφαίους του αγώνα και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Λουντ, έκανε τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής για να δει τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε σε αυτό το σημείο όμως, το έκανε στο 89′, αφού μετά από μία φανταστική ντρίπλα στον Μπακάκη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Καμάρα, για το 2-0, που “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα του.

Η Ελλάδα έμεινε έτσι στους 6 βαθμούς έναντι 12 των Φινλανδών, που προελαύνουν στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League και πλέον, έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την κορυφή και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

https://twitter.com/EthnikiOmada/status/1051936069103562756

Οι συνθέσεις στο Φινλανδία – Ελλάδα

Φινλανδία: Χραντέκι, Αρατζούρι, Τοϊβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12′ Σκραμπ), Σόιρι (84′ Πίρινεν), Σπαρβ, Ούρονεν, Τουόμινεν, Ραϊτάλα

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46′ Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73′ Κουλουρης), Μήτρογλου

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις