Site icon NewsIT

Γέντρισεκ λαμπρός “οδηγεί” τη Ξάνθη! Δεν σηκώνει… κεφάλι ο Αστέρας Τρίπολης

05.11.2018 | 21:33
Γέντρισεκ λαμπρός “οδηγεί” τη Ξάνθη! Δεν σηκώνει… κεφάλι ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε μόνη τη νίκη μέσα στην έδρα του, προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η Ξάνθη όμως είχε για μια ακόμα φορά για σκόρερ τον Γέντρισεκ, πήρε το «διπλό» (1-0) και ανέβηκε στην 4η θέση της Superleague.

Ο Γέντρισεκ πέτυχε το 7ο του γκολ στη Superleague, έπιασε τον Κουλούρη στην κορυφή των σκόρερ και οδήγησε τη Ξάνθη στη νίκη μέσα στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης (1-0). Μετά από αυτό το «τρίποντο», οι Ακρίτες ανέβηκαν στην 4η θέση, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, οι Αρκάδες παρέμειναν στου 5 βαθμούς και… τρίτοι από το τέλος.

Η επιθετική εικόνα που είχε στο ξεκίνημα ο Αστέρας Τρίπολης ανάγκασε τη Ξάνθη να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο για μεγάλο διάστημα. Οι Αρκάδες είδαν στο 14’ τον Ζίφκοβιτς να πέφτει στην αριστερή γωνία της εστίας του και να διώχνει το σουτ του Φερνάντες, ενώ το ίδιο έγινε και στο 25. Ο πορτιέρε των Ακριτών έδιωξε σε κόρνερ και το καλό σουτ του Καλτσά.

Από το 35’ και μετά η Ξάνθη κατάφερε να βρει τα.. πατήματα της, κυρίως επειδή έπεσε και ο ρυθμός του ματς. Η πρώτη της τελική στην εστία του Αστέρα Τρίπολης ήρθε στο 40’ από το μακρινό σουτ του Ζίφκοβιτς. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με ένα πρόβλημα, αφού ο Φερνάντες έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τσιλιανίδη (42’).

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν… πιο ζωντανοί στην επανάληψη και λίγε έλειψε να δουν στο 54’ τον Τριανταφυλλόπουλο να σκοράρει κατά της ίδιας του της ομάδας (γύρισε την μπάλα με το στήθος και ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με υπερένταση). Τελικά, οι Ακρίτες κατάφεραν να κάνουν το 0-1 στο 72’ με το συρτό σουτ του Γέντρισεκ.

Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης προσπάθησαν στα λεπτά που έμειναν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση, αλλά τόσο η άμυνα της Ξάνθης, όσο και ο Ζίφκοβιτς.. μπλόκαραν κάθε απειλή.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version