Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Nations League: Προκρίσεις και υποβιβασμοί στη νεοσύστατη διοργάνωση

Nations League: Προκρίσεις και υποβιβασμοί στη νεοσύστατη διοργάνωση

Την Τρίτη (20.11.2018) ολοκληρώνεται νέα διοργάνωση της UEFA, το Nations League. Από το αποψινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η μεγάλη αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ολλανδία. Διαβάστε ποιες ομάδες έχουν ήδη πάρει το “εισιτήριο” για το Final 4 της διοργάνωσης.

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το “παζλ” των ομίλων του Nations League κι έτσι γίνονται γνωστές οι ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ και θα δώσουν μάχη για 4 “εισιτήρια” που οδηγούν στο Euro 2020.

Nations League – League A

Η Ολλανδία δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις απογοητευτικές ομάδες που παρουσίασε στο πρόσφατο παρελθόν και που απέτυχαν να πάρουν την πρόκριση στις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2016 και Μουντιάλ του 2018) και απόψε το βράδυ χρειάζεται έναν μόνο πόντο κόντρα στους -υποβιβασμένους στην League B- Γερμανούς για την πρωτιά στον 1ο όμιλο της League Α.

Την πρόκριση στο final-4 της Α΄ κατηγορίας του Nations League πανηγύρισε η Αγγλία, η οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου μετά από μία δραματική νίκη 2-1 επί της Κροατίας στο Γουέμπλεϊ. Η “χρβάτσκα”, φιναλίστ του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, έμεινε τρίτη με 4β. και υποβιβάζεται στη 2η κατηγορία.

Σε ένα ματς – τελικό για την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της League A, η Ελβετία διέλυσε με 5-2 το αήττητο (μέχρι τις 18/11) Βέλγιο και κατάφερε να… κόψει πρώτη το νήμα και να προκριθεί στην τελική φάση του Nations League. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Ελβετίας κόντρα στους “κόκκινους διαβόλους”. Η Ισλανδία με 4 ήττες απλά… υποβιβάστηκε στην League Β.

Η πρώτη ομάδα πάντως που εξασφάλισε πρόκριση για το Final -4 του Nations League ήταν η Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος άντεξε στον “βομβαρδισμό” της Ιταλίας, έφυγε με το 0-0 από το “Σαν Σίρο” και κατάκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της League A, αφήνοντας δεύτερη τη “σκουάντρα ατζούρα” και τρίτη την Πολωνία, η οποία υποβιβάστηκε στη League B κι ας έχει ακόμη ένα παιχνίδι, εκείνο στην ιβηρική χώρα την προσεχή Τρίτη (20/11).

Nations League – League B

Η Ουκρανία είναι η ομάδα που κατέλαβε την πρωτιά στον πρώτο γκρουπ της League B κι έτσι και την άνοδο στην League Α. Τσεχία και Σλοβακία κοντράρονται απόψε στην έδρα της πρώτης, εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στη League C.

Στη League C του Nations League θα αγωνιστεί η Τουρκία στην επόμενη έκδοση” της διοργάνωσης αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στο 2ο γκρουπ της League Β. Στο Σουηδία – Ρωσία που θα γίνει αύριο (20.11.2018) θα κριθεί η πρωτιά και η άνοδος.

Υποβιβασμός και για την Ιρλανδία, που κατέλαβε την τελευταία θέση στο 4ο γκρουπ της League B. Την πρώτη θέση και τον προβιβασμό πήρε η Δανία. Όσον αφορά την πρωτιά στο 3ο γκρουπ, αυτή -όπως και ο προβιβασμός- πήγε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Nations League – League C

Φινλανδία και Νορβηγία είναι οι ομάδες που κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά σε 2ο και 3ο γκρουπ της League 3 αντίστοιχα, ενώ την Τρίτη θα ξεκαθαρίσει η κορυφή στο 1ο (Σκωτία – Ισραήλ) και 4ο γκρουπ (η Σερβία έχει 11 βαθμούς και υποδέχεται την υποβιβασμένη Λιθουανία, ενώ η Ρουμανία των 9 βαθμών παίζει στην έδρα του Μαυροβουνίου που έχει 7 βαθμούς).

Nations League – League D

Η Γεωργία είναι η μοναδική ομάδα της League Β που κατάφερε να πάρει την πρωτιά στο γκρουπ της (1ο) και παράλληλα τον προβιβασμό στη League C. Την πρώτη θέση στο 2ο γκρουπ κατέλαβε η Λευκορωσία. Στο μεταξύ, Κόσοβο και Αζερμπαϊτζάν πανηγύρισαν στην προτελευταία αγωνιστική του Nations League και την προσεχή Τρίτη θα “μονομαχήσουν” για την πρώτη θέση στον Γ΄ όμιλο της League D. όσον αφορά το 4ο γκρουπ, η πρωτιά θα κριθεί από τα ΠΓΔΜ – Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν-Αρμενία

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής

LEAGUE A

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Ολλανδία 19/11

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ελβετία-Βέλγιο 5-2

(26΄πεν. Ροντρίγκες, 31΄,44΄,84 Σεφέροβιτς, 62΄ Ελβέντι – 2΄,17΄ Τοργκάν Αζάρ)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία-Πολωνία 20/11

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία-Κροατία 2-1

(78΄ Λίνγκαρντ, 85΄ Κέιν – 57΄ Κράμαριτς)

LEAGUE B

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Τσεχία-Σλοβακία 19/11

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σουηδία-Ρωσία 20/11

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία-Αυστρία 1-2

(57΄ Κ. Εβανς – 49΄ Σλάγκερ, 90+3΄ Λαζάρο)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Δανία-Ιρλανδία 19/11

LEAGUE C

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σκωτία-Ισραήλ 20/11

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ουγγαρία-Φινλανδία 2-0

(29΄ Σάλαι, 37΄ Σάγκι)

ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία 0-1

(44΄αυτ. Λαμπρόπουλος)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Κύπρος-Νορβηγία 19/11

Βουλγαρία-Σλοβενία 19/11

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία-Λιθουανία 20/11

Μαυροβούνιο-Ρουμανία 20/11

LEAGUE D

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γεωργία-Καζακστάν 19/11

Ανδόρα-Λετονία 19/11

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Σαν Μαρίνο-Λευκορωσία 0-2

(8΄ Ντράγκουν, 52΄ Σαρόκα)

Μολδαβία-Λουξεμβούργο 1-1

(58΄π εν. Γκινσάρι – 70΄ Μπένσι)

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Μάλτα-Νησιά Φερόε 20/11

Κόσοβο-Αζερμπαϊτζάν 20/11

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΓΔΜ-Γιβραλτάρ 19/11

Λιχτενστάιν-Αρμενία 19/11

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις