Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Νικηφόρα πρεμιέρα με Ελ Αραμπί και… φωνές για το VAR!

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Νικηφόρα πρεμιέρα με Ελ Αραμπί και… φωνές για το VAR!
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του στην πρεμιέρα της Superleague, αλλά ένα γκολ με πέναλτι του Ελ Αραμπί και μία φάση που “γλίτωσε” παρά τη χρήση του VAR από τον διαιτητή, του χάρισαν τη νίκη με 1-0.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με νίκη ξεκίνησε και τη φετινή πορεία του στη Superleague ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης, με το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί, που άνοιξε “λογαριασμό” με τους Πειραιώτες.

Ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο και κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς σε χέρι του Πασσαλίδη. Μεγάλες διαμαρτυρίες από τους Αρκάδες για ένα πέναλτι που αρνήθηκε ο διαιτητής σε ξεκάθαρο τράβηγμα του Μπαράλες στο 81′, παρότι μάλιστα συμβουλεύτηκε και το VAR.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ραντζέλοβιτς έκανε ωραίο γύρισμα από δεξιά, για να σταματήσει τη μπάλα με το χέρι ο Πασσαλίδης και να δείξει πέναλτι ο διαιτητής.

Ο Ελ Αραμπί που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων”.

Το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ, έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Μαρτίνς, οι οποίοι “πίεσαν” στη συνέχεια και έστειλαν για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Σουντανί, όμως αυτός υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ στο 30′.

Στη συνέχεια οι Αρκάδες προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν και ισορρόπησαν το ματς, χάνοντας και μία εξαιρετική ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Ινγκλέσιας, για να μείνει το 0-0 μέχρι το 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν “ανοιχτό”, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, επιτρέποντας τον γρήγορο ρυθμό στο ματς, χωρίς πάντως πολλές ευκαιρίες.

Τις κορυφαίες για τους Πειραιώτες έχασε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι στο 68′ από κοντά και τον Παπαδόπουλο σε τετ-α-τετ από διαγώνια θέση στο 90′.

Νωρίτερα, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φερνάντεθ, αλλά η πιο σημαντική φάση για τους Αρκάδες ήρθε στο 82′. Σε μία εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, υπήρξε παρατεταμένο τράβηγμα του Μπαράλες μέσα στην περιοχή και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι.

Ο ρέφερι του αγώνα όμως, παρότι εξέτασε τη φάση και στο VAR, με το video να είναι απόλυτα ξεκάθαρο, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους και να χαρίσει μία νικηφόρα πρεμιέρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Superleague.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς (66′ Μασούρας), Σουντανί (66′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (90’+2′ Γκερέρο)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Ιγκλέσιας (83′ Καπίγια), Άντριαν, Λουίς Φερνάντεθ (67′ Σίτο) Μαρκ Φερνάντεθ (72′ Μπαράλες).

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1165363539218968577

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις