Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πανιώνιος – Ολυμπιακός: “Κόκκινη” κορυφή με Χασάν και… επόπτη!

Πανιώνιος – Ολυμπιακός: “Κόκκινη” κορυφή με Χασάν και… επόπτη!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ένα γκολ του Χασάν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά και μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον επόπτη, χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, πήρε όμως τη νίκη και βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Σε ένα “ανοιχτό” ματς από το πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έμεινε τελικά με “άδεια χέρια”, χάρη στη λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Μασούρα, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του, καθώς και το… buzzer beater του Χασάν στο 92′.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός αποτέλεσε τη “χρυσή” αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς στο ματς και με το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, γλίτωσε την ομάδα του από την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν έτσι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Superleague με το 12 βαθμούς και το απόλυτο το νικών, το οποίο έχουν και οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, που όμως “κουβαλούν” ποινές αφαίρεσης βαθμών από την περασμένη σεζόν.

Το παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ, όμως κάποιες κακές τελικές επιλογές, από τον Ποντένσε στο 12′ και τον Γκερέρο στο 15′ και το 29′ δεν του επέτρεψαν να γίνει το “αφεντικό” από το πρώτο μέρος.

Ο Πανιώνιος ισορρόπησε μάλιστα στη συνέχεια το ματς και έχασε δικές του ευκαιρίες στο 34΄ με τον Ντουρμισάι και στο 38′ με τον Κόρμπο, για να μείνει έτσι το 0-0 μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φάνηκε κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια και η ομάδα του Βίκτορ Ανιγκό, προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί παίρνοντας την πρωτοβουλία του αγώνα. Δημιούργησε και έχασε μάλιστα την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, μόλις στο 49′, με τον Κόρμπο να βρίσκεται απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά τον τερματοφύλακα των “ερυθρολεύκων” να βγαίνει νικητής σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο αρχηγός των Νεοσμυρνιωτών, το πέτυχε στο 63′ ο Μασούρας, όμως ο επόπτης ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, παρότι όπως έδειξε το ριπλέι της Nova, ο παίκτης του Πανιωνίου, καλυπτόταν πεντακάθαρα πριν βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων, δεν άλλαξαν πάντως κάτι στην εικόνα του αγώνα, με την ομάδα του Μαρτίνς να έχει την κατοχή, αλλά τον Πανιώνιο να είναι πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και να χάνει μοναδικές ευκαιρίες -κυρίως- με τον Σπιριντόνοβιτς, για να ανοίξει το σκορ.

Από τις μεριά τους, οι Πειραιώτες έψαχναν ανορθόδοξα το γκολ και με πολλά μακρινά σουτ, όμως η είσοδος του Νάτχο, του Χριστοδουλόπουλου και του Χασάν στο τέλος, αύξησαν κάπως την “πίεση” στα καρέ του Κότνικ (που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μαλοΐνοβιτς) για να έρθει τελικά το γκολ στο 92′.

Μία ωραία προσπάθεια και σέντρα του Ομάρ από δεξιά, βρήκε μόνο του μέσα στην περιοχή τον πανήψυλο Χασάν, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα με κεφαλιά, έκανε το 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό, με το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι συνθέσεις στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς (62’ Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83’ Οικονομίδης), Τσιλούλης (81’ Μανθάτης), Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74’ Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε (81’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις