Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η πρώτη μεγάλη “μάχη” της Superleague διεξάγεται στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η πρώτη μεγάλη “μάχη” της Superleague διεξάγεται στην Τούμπα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Superleague έρχεται την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και φέρνει αντιμέτωπους τον ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, λίγους μόνο μήνες μετά τις περσινές “μονομαχίες” τους, που έμειναν στην ιστορία.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της περασμένης σεζόν στη Superleague και σήμερα (23/09, 20:30, LIVE από το Newsit.gr) επιστρέφουν στην Τούμπα αήττητες, για το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς.

Οι δύο Δικέφαλοι ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν με σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα έχουν κάνει αμφότεροι εύκολα το 3/3 στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι τέλους και το φετινό τίτλο του πρωταθλήματος.

Πέρυσι άλλωστε η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος, με αμφότερες τις διοργανώσεις να κρίνονται σε μεταξύ του παιχνίδια. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε με άνεση το Κύπελλο, μετά την επικράτηση του με 2-0 στον τελικό του ΟΑΚΑ, ενώ η Ένωση κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Τούμπα στο παιχνίδι του τίτλου, στο πιο επεισοδιακό παιχνίδι της χρονιάς, που διακόπηκε και κρίθηκε τελικά στα δικαστήρια.

Λίγους μήνες μετά λοιπόν, οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον… τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά με ξένο διαιτητή, αφού η ΕΠΟ έχει ορίσει τον Φινλανδό, Ματίας Γκεστράνιους να διευθύνει τον αγώνα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου εξέπληξε με την απόφασή του να αφήσει εκτός 18άδας τον Ουάρντα, αλλά από εκεί και πέρα, οι περισσότερες θέσεις στην ενδεκάδα θεωρούνται “κλεισμένες”. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Βαρέλα και Κρέσπο θα είναι το αμυντικό δίδυμο, με τους Μάτος και Βιεϊρίνια στα δύο άκρα. Στο κέντρο, ο Κάνιας θα επιστρέψει λογικά δίπλα στον Μαουρίτσιο, αφού ο Βέρνμπλου έδειξε ανέτοιμος κόντρα στην Τσέλσι, ενώ στην επίθεση θα είναι ο Πρίγιοβιτς με τον Πέλκα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σέρβο. Στις θέσεις των εξτρέμ “παίζεται” ουσιαστικά η μοναδική θέση της ενδεκάδας, αφού Μπίσεσβαρ, Λημνιός και Ζαμπά διεκδικούν δύο θέσεις.

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει να αντιμετωπίσει το ξαφνικό πρόβλημα με τον Άλεφ, αλλά και γενικότερα υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για τις δικές του επιλογές. Σίγουροι είναι ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, οι Οικονόμου και Λαμπρόπουλος στο κέντρο της άμυνας, ο Μπακάκης ως δεξιός μπακ, οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Μάνταλος στο κέντρο, αλλά και ο Λιβάγια στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, Λόπες και Χουλτ διεκδικούν μια θέση στο αριστερό άκρο, όπως και οι Μπακασέτας και Γκάλο στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Αντίστοιχα στην επίθεση, Κλωναρίδης ή Πόνσε θα βρίσκονται δίπλα στον Λιβάγια, με τον δεύτερο να είναι το φαβορί.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις