Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το “τέλος του κόσμου”, ο “φονιάς” και η… εκκίνηση τίτλου

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το “τέλος του κόσμου”, ο “φονιάς” και η… εκκίνηση τίτλου
ΦΩΤΟ eurokinissi

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς (24.09.2017) η ΑΕΚ ανέτρεπε με έναν “μαγικό” τρόπο τον Ολυμπιακό και έπαιρνε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 3-2. Σήμερα, η Ένωση καλείται να μην πανικοβληθεί μετά την ήττα στην Τούμπα. Ο Πρίγιοβιτς “εκτέλεσε” την Ένωση και το 4×4 θυμίζει… μονοπάτι τίτλου για τους Θεσσαλονικείς.

Η ΑΕΚ έβγαλε ένα πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στον ΠΑΟΚ, ίσως μάλιστα έκανε και ένα από τα πιο “πειστικά” της παιχνίδια στην Τούμπα, μετά το 0-4 του 2008, αλλά το “τρίποντο” έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τα “σκασμένα” της χαφ (ειδικά ο Σιμόες δείχνει όλο και πιο κακό πρόσωπο) και τις λιγοστές επιλογές του πάγκου, η Ένωση ήταν καλύτερη -στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς- από τον ΠΑΟΚ, είχε ευκαιρίες, είχε δυο δοκάρια, αλλά της έλειψε ο “killer”. Άλλωστε, και οι αριθμοί του ντέρμπι δίνουν μια πολύ μικρή υπεροχή στην ομάδα του Ουζουνίδη. Ο Πόνσε δεν μπόρεσε ποτέ να στηρίξει τον Λιβάγια.

Η ΑΕΚ έχασε από έναν ΠΑΟΚ που δεν βρέθηκε και πάλι σε καλή μέρα, αλλά που στα λεπτά υπεροχής του είχε τα στοιχεία που έλειψαν στην αντίπαλο του. Φυσικά, καταλυτικό στοιχείο στη νίκη του ήταν τα αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων και φυσικά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε τα πρώτα του τέρματα κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”, έδειξε πως -σίγουρα στη Superleague– είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης μέσα στη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να δηλώσει πως “όταν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις…“.

Πλέον, η Ένωση πρέπει να ανέβει ένα… βουνό. Αυτό δεν είναι τόσο αγωνιστικό, αλλά κυρίως ψυχολογικό. Οι “κιτρινόμαυροι” γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους μέσα σε λίγες ημέρες (στην έδρα του Άγιαξ η πρώτη) και πλέον καλούνται να δείξουν χαρακτήρα και να διαψεύσουν την ισοπεδωτική λογική πολλών -ακόμα και φίλων της- που τη θέλουν να πανικοβάλλεται και να έχει κατηφορική πορεία.

Το πρόγραμμα μάλιστα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Ουζουνίδη να ανατρέψει το κλίμα και να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της Superleague, καθώς ακολουθεί το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ , ενώ στη συνεχεία υποδέχεται τους “ερυθρόλευκους” στο ΟΑΚΑ. Οι νίκες φτιάχνουν τη ψυχολογία και φυσικά θυμίζουν σε όλους πως η μέχρι τώρα πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έγινε τυχαία.

Όσον αφορά το νικητή του ΠΑΟΚ, πέρα από το… μεθύσι της χαράς, η μπάλα θα πρέπει να κρατηθεί… χαμηλά, αφού η εικόνα του δεν ήταν πολύ καλή. Ο Λουτσέσκου έχει περισσότερες λύσεις, αλλά όταν τη διαφορά στην κάνει ο Πρίγιοβιτς, ο Μαουρίτσιο, οι “αναλαμπές” του Μάτος και τα… δοκάρια, τότε θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός.

Σίγουρα, η ηρεμία που προσφέρει μια νίκη σε ντέρμπι, είναι ιδανική για να γίνουν οι σωστές διορθωτικές κινήσεις. Το δεκαήμερο – φωτιά όμως που έχει μπροστά του μπορεί να ανατρέψει το πολύ καλό κλίμα ή να το ενισχύσει. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 4×4 στη Superleague, σερί που είχε μόλις άλλες δυο φορές σε εκκίνηση πρωταθλήματος στην ιστορία του. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1984/85, όταν και κατέκτησε τον τίτλο, και η δεύτερη την αγωνιστική περίοδο 1972/73, όταν τον έχασε στις… λεπτομέρειες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις