Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Ο “Δικέφαλος του Βορρά” μας… βάζει στο κλίμα

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Ο “Δικέφαλος του Βορρά” μας… βάζει στο κλίμα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το… background του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και την παράδοση του “δικεφάλου του Βορρά” κόντρα σε ρώσικες ομάδες,.

Το paokfc.gr μας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στην “Otkritie Arena”.

Η ενημέρωση των Θεσσαλονικέων αναφέρει…

“#3 αναμετρήσεις έχει μέχρι τώρα στην Ρωσία ο ΠΑΟΚ και μετρά δύο ισοπαλίες και μια ήττα, όλες για το Europa League. Οι ισοπαλίες είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1) και την Ρουμπίν Καζάν (2-2) και η ήττα από την Κράσνονταρ με 2-1.

#3 διαφορετικές ομάδες από την Ρωσία είχε αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, όλες για το Europa League, αλλά δεν είχε καταφέρει να σημειώσει νίκη. Αυτή ήρθε απέναντι στην Σπάρτακ Μόσχας για την διοργάνωση του Champions League.

#Πλέον ο Δικέφαλος έχει επτά αναμετρήσεις με ομάδες από την Ρωσία, με απολογισμό μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες με συντελεστή γκολ 8-9. Για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει απέναντι σε ομάδες από την Ρωσία οι Μακ, Βιεϊρίνια , Αθανασιάδης, Φωτάκης και Μουσλίμοβιτς, ενώ με την Σπάρτακ βρήκαν δίχτυα οι Πρίγιοβιτς , Λημνιός και Πέλκας .

#Αυτή είναι η πέμπτη απόπειρα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

#Συνολικά μετρά 13 αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League με απολογισμό τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 19 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση με τρία γκολ και να ακολουθούν οι Βλάνταν Ίβιτς, Στέφανος Αθανασιάδης που είχαν από δύο γκολ. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Νέτσιντ, Στοχ, Κατσουράνη, Γιασουμή, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδη και Κάμπος. Από τις αναμέτρησεις με την Βασιλεία και την Σπάρτακ προστέθηκαν και τα ονόματα των Κανιας, Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Λημνιού , Πέλκα .

#Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που κατάφερε να σκοράρει σε τρία διαδοχικά ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης την σεζον 2012-13 με τέρματα στα ματς με την Μπνέι Γιεχούντα εκτός και εντός έδρας, αλλά και στο εντός έδρας ματς με την Ραπίντ Βιέννης. Σε αυτά τα τρία ματς ο Αθανασιάδης είχε τέσσερα γκολ συνολικά, ενώ ο Πρίγιοβιτς τώρα έχει τρία, με ένα σε κάθε ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League.”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις