Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Ανίκητος και στη Ρωσία! – videos

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Ανίκητος και στη Ρωσία! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ούτε στον τέταρτο φετινό του αγώνα στα προκριματικά του Champions League και παίρνοντας εύκολα το 0-0 από τη Σπαρτάκ στη Μόσχα, πανηγύρισε τη “χρυσή” πρόκριση για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος η Μπενφίκα.

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τη Σπαρτάκ, εκμεταλλευόμενος και την αποβολή του Λουίζ Αντριάνο στο 33′, ο ΠΑΟΚ κράτησε “άνετα” το 0-0, που ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Σπουδαίο αποτέλεσμα από το Δικέφαλο του Βορρά, που έδειξε και στη Μόσχα ότι φέτος είναι για… μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση, με τον Πέλκα να είναι εξαιρετικός και τον Πρίγιοβιτς να χάνει ευκαιρίες για να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του.

Δοκάρι είχαν οι Ρώσοι με τον… Κάνιας, ενώ πέραν μίας φάσης του Ζόμπνιν στο 77′, δεν κατάφεραν ουσιαστικά να απειλήσουν τον Πασχαλάκη και τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Στην επόμενη φάση ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρει απέναντί του τη Μπενφίκα, που πήρε το 1-1 μέσα στην Τουρκία από τη Φενέρμπαχτσε.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “πίεσε” ψηλά από την αρχή, κλείνοντας την Σπαρτάκ στο δικό της μισό του γηπέδου. Έχασε μάλιστα την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο 8′, όταν στο από σέντρα του Πέλκα από δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα με δύναμη στην εστία.
Στο 17′ δε μια αντεπίθεση 2 εναντίον 2 με Πέλκα και Πρίγιοβιτς κόπηκε την τελευταία στιγμή, πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ ο Σέρβος. Η Σπαρτάκ προσπάθησε να απαντήσει και παραλίγο να τα καταφέρει… κατά λάθος, αφού ο Κάνιας στο 26′, με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της δικής του ομάδας.

Όλα άλλαξαν όμως στο 33′ όταν σε μία αψιμαχία του Ισπανού με τον Λουίζ Αντριάνο, ο διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο, αφήνοντας με 10 παίκτες του Ρώσους.

Η ομάδα του Λουτσέσκου θέλησε να το εκμεταλλευτεί άμεσα και στο 37΄, ο Πρίγιοβιτς έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αφού με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Κάπως έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0, το οποίο και ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει την πρόκριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να “κρατήσει” μακριά από την εστία του την Σπαρτάκ, αλλά και να απειλήσει στην επίθεση κυρίως με τον Πέλκα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σούταρε διαρκώς προς την εστία του Μαξιμένκο και έχασε καλές ευκαιρίες στο 48′, στο 65′ και στο 68′. Νωρίτερα στο 54′ δε, τόσο ο ίδιος, όσο και οι Πίγιοβιτς και Ουάρντα δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στην εστία, στην καλύτερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι, πλην κάποιων μακρινών σουτ του Ζόμπνιν, έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον ίδιο παίκτη στο 77΄, όταν από κόρνερ η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του μέσα στην περιοχή, αλλά ο ίδιος αιφνιδιάστηκε και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, χαρίζοντας μία σπουδαία πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, στα πλέι οφ του Champions League, όπου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα για την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ

Σπάρτακ Μόσχας: Μαξιμένκο – Εσένκο, Ζιγκό, Τζικίγια, Κομπάροφ (76’ Μελγκαρέχο) – Φερνάντο (62’ Σαμέντοφ), Γκλουσάκοφ, Ζόμπνιν – Πρόμες, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βϊερίνια (64’ Χατσερίντι) – Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’ Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάκχοφ) – Πρίγιοβιτς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις