Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Superleague: Τα τρία σενάρια για το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος!

Superleague: Τα τρία σενάρια για το μοντέλο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος!

Αυτά είναι τα τρία μοντέλα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Την επόμενη εβδομάδα θα παρθεί η τελική απόφαση.

Η επιτροπή της Superleague, η οποία αποτελείται από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης και σκοπό έχει να επεξεργαστεί τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, συνεδρίασε την Τετάρτη (22/5) υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου θα γίνει με 14 ομάδες.

Η επιτροπή κατέληξε σε τρία μοντέλα διεξαγωγής.

Α) Αφού τελειώσει η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών, να διεξαχθούν πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που πήραν τις θέσεις 1 έως 6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς και πλέι άουτ μεταξύ των θέσεων 7 έως 14 για τον υποβιβασμό.

Β) Αφού τελειώσει η κανονική περίοδος, να γίνουνπλέι οφ μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στις πρώτες τέσσερις θέσεις, ώστε να βγει ο πρωταθλητής και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που πήραν τις θέσεις 5 έως 8 για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, και πλέι άουτ για τις θέσεις 9 έως 14 για τον υποβιβασμό.

Το τρίτο μοντέλο αποτελεί πρόταση του Λυσάνδρου, με τον ενδιάμεσο γύρο (μεταξύ του α’ και του β’ γύρου) σε δύο γκρουπ, αλλά με την διαφοροποίηση να μην υπάρχουν τα «σταυρώματα», δηλαδή οι χιαστί αγώνες, διότι η αγωνιστική περίοδος μεγαλώνει πολύ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις