Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πόρτο – Τσέλσι: «Διπλό» πρόκρισης για τους «μπλε» (video)

Πόρτο – Τσέλσι: «Διπλό» πρόκρισης για τους «μπλε» (video)
Reuters

Το «Σάντσεθ Πιθχουάν» αποδείχθηκε αφιλόξενο για την τυπικά γηπεδούχο Πόρτο. Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 των «δράκων» και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Champions League.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League, ενόψει της ρεβάνς σε 6 ήμερες στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Λονδρέζοι επικράτησαν της Πόρτο με το «καθαρό» 2-0 και ετοιμάζουν… βαλίτσες για τους «4» της διοργάνωσης.

Να αναφέρουμε ότι και τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στην Τσέλσι και την Πόρτο θα έχουν έδρα τη Σεβίλλη, σε ακόμα μια αλλαγή που πραγματοποιείται φέτος στον τόπο διεξαγωγής αναμετρήσεων του Champions League, ελέω πανδημίας..

Χωρίς να έχει στη διάθεση του τους δυο τιμωρημένους κομβικούς ποδοσφαιριστές του (Ολιβέιρα και Ταρεμί), ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επέλεξε να αφήσει την Τσέλσι να… κάνει παιχνίδι (δεν κατάφερε να φανεί απειλητική) και την Πόρτο να περιμένει (είχε ένα παθητικό πρώτο δεκάλεπτο). Η πρώτη καλή στιγμή του ματς (12’) ήρθε από την Πόρτο, με το σουτ του Ουρίμπε να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «δράκοι» ανέλαβαν τελικά στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, πλησίασαν την αντίπαλη περιοχή, αλλά η Τσέλσι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στην πρώτη της τελική (33’). Ο Μάουντ υποδέχθηκε την πάσα εκτός περιοχής, με μια πιρουέτα και άγγιγμα με τακουνάκι την έστρωσε μπροστά του μέσα στην περιοχή και νίκησε με ιδανικό τελείωμα τον Μαρτσεσίν για το 1-0.

Οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες με την έναρξη της επανάληψης. Ο Τόμας Τούχελ όμως είδε την ομάδα του να «πατάει» καλά και έριξε στο ματς τους Ζιρού και Πούλισικ, σε μια προσπάθεια να πετύχει κι άλλο γκολ και να πάρει σκορ πρόκρισης.

Η Πόρτο δεν μπόρεσε να ανεβάσει «στροφές», στο 85’ είδε τον Πούλισικ να έχει δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό τον Τσίλγουελ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις