Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πράσινος “εμφύλιος”

Η απομάκρυνση του Τεν Κάτε αφήνει πληγές στον Παναθηναϊκό, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στα “μαχαίρια” Πατέρας και Γιαννακόπουλος. Σκληρές εκφράσεις και από τους δύο με αφορμή την αντικατάσταση του Τεν Κάτε από Νιόπλια και Βαζέχα.

Εμφανώς πειραγμένος από όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Νίκος Πατέρας δήλωσε:
 
“Δεν είναι δυνατόν οι άλλοι μέτοχοι να αντιλαμβάνονται το δύσκολο έργο που προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας και να τηρούν στάση αναμονής ως προς την απόφαση μου για την αλλαγή προπονητή και να περιμένουνε να κριθεί από τα αποτελέσματα και ο κ. Π. Γιαννακόπουλος να βγαίνει και να αποδοκιμάζει την ποιότητα του νέου μας τεχνικού team και να τους απαξιώνει. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει, για άλλη μια φορά, την αντιπολίτευση που αντιμετωπίζω σε κάθε στροφή αυτής της πορείας.

Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζουμε ότι κάτι θετικό συντελείτε τους 18 μήνες που είμαι Πρόεδρος στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι δυνατόν να δέχομαι επιθέσεις εκ των έσω, να τις αντιμετωπίζω με ενωτικά μηνύματα και διάθεση και αντί αυτό να αναγνωρισθεί και να υπάρξει συσπείρωση κάποιοι να επιλέγουν την μόνιμη αντιπαράθεση είτε για τα αγωνιστικά, είτε για ένα πριμ στην Εθνική ομάδα των 10 διεθνών του Παναθηναϊκού, είτε για την Προεδρία της Σούπερ Λίγκα, είτε με άκαιρες συζητήσεις περί διαδοχολογίας από Δεκέμβρη μήνα. Καλώ όλους τους Παναθηναϊκούς να σταθούν στο πλευρό της ομάδας μας και των νέων προπονητών για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους”.

Νέα απάντηση από τον Παυλό Γιαννακόπουλου στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ εμφανίστηκε οργισμένος από τις δηλώσεις του Νίκου Πατέρα και με δηλώσεις του στον Sentra Fm τόνισε:

“Ο κύριος Πατέρας βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Εμείς τον κάναμε πρόεδρο από το πουθενά, του δώσαμε χρήματα γι΄ αυτό  και θα έπρεπε να μας ενημερώσει. Δεν μπορεί να αγνοεί έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά τόσα χρόνια όπως τον κύριο Γιάννη Βαρδινογιάννη  ή εμένα.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε 100 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι και είναι χειρότερος από πέρυσι. Αν ο κύριος Πατέρας θεωρεί ότι κάνω πόλεμο επειδή θέλω έναν μεγάλο και καταξιωμένο προπονητή στον προπονητή στην ομάδα είναι δικαίωμα του. Εγώ θέλω τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο όπως είναι σήμερα.

Έχω 30 χρόνια ιστορίας στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή είναι πόλεμος ότι θέλω έναν καλύτερο προπονητή; Αν βλέπει φαντάσματα είναι δικαίωμά του. Δεν κάνω αντιπολίτευση. Σαν απλός φίλαθλος, θέλω έναν καλύτερο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός ήταν  ένα κομμάτι της ζωής μας. Τονίζω και πάλι όποιος βλέπει φαντάσματα και εφιάλτες είναι διακίωμά του.
Θεωρώ απαράδεκτο να ψάχνουμε να βρούμε προπονητές την τελευταία στιγμή. Την προηγούμενη ακριβώς βραδιά ήμασταν μαζί και δεν έγινε νύξη. Είχε ηθική υποχρέωση να μιλήσει στους ανθρώπους που τον έκανα πρόεδρο

Δεν είναι δυνατόν ο κύριος Πατέρας και ο κάθε κύριος Πατέρας να παίρνει αποφάσεις μόνος του χωρίς να ρωτάει κανέναν. Εγώ έκανα μία καλοπροαίρετη κριτική για την πρόσληψη ενός φιλόδοξου διδύμου. Απαγορεύω σε οποιοδήποτε νεόκοπο παράγοντα με μηδενική εμπειρία να κάνει τέτοιες ενέργειες. Ήμουν είμαι και θα παραμείνω κοντά στην ομάδα της καρδιάς μου, έστω και αν γίνομαι δυσάρεστος σε κάποιες”.

Μετά τις νέες δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Νίκος Πατέρας απάντησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm:

 
“Με ενημέρωσαν ότι ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε απαξιωτικά προς το πρόσωπο μου. Εγώ τον τιμώ και τον σέβομαι αλλά έχουμε διαφορετική αντίληψη. Έχω κουραστεί από αυτές τις επιθέσεις που δέχομαι. Είναι άκομψο κάθε μέτοχος να βγαίνει και να λέει την άποψη του δημόσια. Κάνει κακό στην ομάδα. Αυτά θα πρέπει να συζητούνται στο διοικητικό συμβούλιο.

 
Έγινα πρόεδρος του Παναθηναϊκού επειδή μου το ζήτησαν οι φίλοι μου οι μέτοχοι και αγαπάω τον Παναθηναϊκό, όχι για να αποκτήσω κάποια προβολή. Αυτά είναι αστεία. Την απόφαση για τον Τεν Κάτε την πήρα όταν μίλησα μαζί του την Τρίτη.

Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εχω διαχειριστεί πάνω από 20 καράβια και όταν οι άνθρωποι μου έπαιρναν μια σοβαρή απόφαση τους εμπιστευόμουν. Δεν τους έπαιρνα τηλέφωνο στη 1 το βράδι να τους πω γιατί το κάνατε αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι κάτι σοβαρό το αγαπάς. Ο Παναθηναϊκός είναι η αγάπη μου. Μπορεί να περνάνε διαφορά μηνύματα για μένα όσων αφορά το παρασκήνιο τα οποία καλώς η κακώς είναι σωστά, ωστόσο σε φίλους συνεργάτες και στους μετόχους, είμαι διπλωμάτης, ειλικρινείς και ευγενής”.

 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε