Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σάκκαρη: Κόντρα στην Τρεβιζάν για την πρόκριση στις “16” του Roland Garros

Σάκκαρη: Κόντρα στην Τρεβιζάν για την πρόκριση στις “16” του Roland Garros

Η Σάκκαρη πισοφάρισε την καλύτερή της πορεία στο Roland Garros και κόντρα στην Μαρτίνα Τρεβιζιάν θα προσπαθήσει να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά σε 4ο γύρο Grand Slam τουρνουά, μετά το Australian Open 2020 και το US Open 2020.

Έχει μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Η Μαρία Σάκκαρη θα επιδιώξει να αποκλείσει την Μαρτίνα Τρεβιζάν, Νο 159 της παγκόσμιας κατάταξης, (18:15 προβλεπόμενη ώρα έναρξης) και να προκριθεί για πρώτη φορά στις «16» του Roland Garros.

Η Σάκκαρη ο. 24 της παγκόσμιας κατάταξης και νο. 20 στο ταμπλό), δεν έχει χάσει σετ σε αυτή την διαδρομή της στο France Open, απέκλεισε με 2-0 (7-6, 6-2) την Ρωσίδα Καμίλα Ραχίμοβα, ενώ η 26χρονη Ιταλίδα (Νο 159) προκάλεσε αίσθηση επικρατώντας με 4-6, 6-2, 7-5 της Αμερικανίδας, Κόρι Γκοφ.

Αυτή μάλιστα, ήταν η πέμπτη στη σειρά νίκη της Τρεβιζάν στο κορυφαίο τουρνουά (τρεις στα προκριματικά και δύο επί των Τζιόρτζι, Γκοφ στο κυρίως ταμπλό). Η Τρεβιζάν βρίσκεται για πρώτη φορά στον 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, μόλις στη δεύτερη παρουσία της σε κυρίως ταμπλό, Major τουρνουα.

Στον επόμενο -4ο γύρο- του Roland Garros, η νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει εκείνη που θα επικρατήσει στον αγώνα ανάμεσα στην Κίκι Μπερτένς και την Κατερίνα Σινιάκοβα.

H Μπερτένς, Νο5 του ταμπλό, έχει 10 τίτλους WTA στην τροπαιοθήκη της και έχει βρεθεί μέχρι και το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 24χρονη Σινιάκοβα, Νο61 στον κόσμο, έχει δύο τίτλους στο μονό και οχτώ στο διπλό ενώ έχει βρεθεί στο career high Νο31 της κατάταξης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις