Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Λύτρωση στα πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους» μετά από έναν αγώνα θρίλερ

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Λύτρωση στα πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους» μετά από έναν αγώνα θρίλερ
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να επικρατήσει της Σλόβαν Μπρατισλάβας στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι εύστοχος στην τελευταία εκτέλεση στέλνοντας τους Πειραιώτες στα play off του Europa League.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά στη Μπρατισλάβα και λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά την αμυντική αδράνεια που παρουσίασε, αλλά στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι αποδείχτηκε ψύχραιμος και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League, εκεί όπου τον περιμένει ήδη ο Απόλλων Λεμεσού.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ισορροπία στο παιχνίδι με τις 2 ομάδες να μην ρισκάρουν και να έχουν το νου τους στα μετόπισθεν.

Η Σλόβαν προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Βάτσλικ. Την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο την είχε ο Ολυμπιακός με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο οποίος με σουτ στη κίνηση έπιτα από εξαιρετική μπαλιά του Κουντέ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σλόβαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά και στο 52΄ο Ζινκερνάγκελ με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσόβαν και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι πάγωσαν με το γκολ του Ζινκερνάγκελ και τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ελέγχει το ματς. 

Η ομάδα του Κορμπεράν από το 70΄και μετά έδωσε χώρους στη Σλόβαν γυρνώντας αρκετά μέτρα πίσω στο γήπεδο, κάτι που πλήρωσαν στο 94΄με τον Σάπονιτς να σκοράρει εντελώς αμαρκάριστος στέλνοντας το ματς στη παράταση και αφού λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί δοκάρι του Γιώργου Μασούρα. 

Στη συνέχεια ένα μαρκάρισμα του Αμπένα του Τικίνιο ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να του υποδείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τη Σλόβαν να αναγκάζεται να αγωνιστεί στη παράταση με αριθμητικό μειονέκτημα.

Στην παράταση οι ερυθρόλευκοι αν και βρίσκονταν σε ψυχρολουσία, είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν στο 100′ με τον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει από κοντα μετά από ασίστ με κεφαλιά του Μασούρα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το προβάδισμα των Πειραιωτών θα έμενε μέχρι τέλους, οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση, καθώς μετά από μια στατική φάση και αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού ο Γκριν σκόραρε στο 108΄ παρατείνοντας την αγωνία για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο αγώνας κρίθηκε μοιραία στην διαδικασία των πέναλτι με τον Τόμας Βάτσλικ να γίνεται ο ήρωας του Ολυμπιακού αποκρούοντας το 5ο πέναλτι της Σλόβαν, για να έρθει στη συνέχεια ο Ματιέ Βαλμπουενά με απόλυτη ψυχραιμία να  ευστοχεί στην τελευταία εκτέλεση, διαμορφώνοντας το 4-3(πεν,) στέλνοντας την ομάδα του από την κόλαση στο παράδεισο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις