Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Γιατί δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη: Γιατί δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη τα πηγαίνουν περίφημα  στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στην Ιαπωνία, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται στους “32” της διοργάνωσης και την Ελληνίδα τενίστρια να έχει πάρει το εισιτήριο για τη φάση των “16”. Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν πανηγυρίσει τις πρώτες τους νίκες, αλλά δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο στις φανέλες τους, γεγονός που έχει προκαλέσει ντόρο.

Η ΔΟΕ έχει δώσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια ομοσπονδία του τένις, οι αθλητές να φορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα ρούχα που επιθυμούν, έτσι ώστε να προσελκύσουν τους χορηγούς τους στη διοργάνωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να φορούν είτε φανέλες των χωρών τους χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά.

Υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών είναι η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Στην περίπτωση των δύο Ελλήνων αθλητών, η ελληνική ομοσπονδία τένις δεν ενημέρωσε ποτέ τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να ζητήσουν από τους χορηγούς τους να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο. Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με μπλουζάκια των χορηγών με χρώματα σ’ αυτά της Ελλάδας, δηλαδή μπλε κι άσπρο.

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο Έλληνες πρωταθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να αποδέχονται άμεσα το αίτημα.

Όπως όλα δείχνουν, στα επόμενα παιχνίδια, οι Έλληνες αθλητές θα φορέσουν ρούχα που θα φέρουν το εθνόσημο και το όνομα της Ελλάδας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις