Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στον “αέρα” οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Περιθώριο 4 εβδομάδων έδωσε η ΔΟΕ για την τελική απόφαση

Στον “αέρα” οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Περιθώριο 4 εβδομάδων έδωσε η ΔΟΕ για την τελική απόφαση
ΦΩΤΟ Reuters

Τέσσερις εβδομάδες περιθώριο στον εαυτό της έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά τη σημερινή της τηλεδιάσκεψη, ώστε να αποφασιστεί η τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει αγγλικό δημοσίευμα, τη στιγμή που οι Ισπανοί δηλώνουν σίγουροι για την αναβολή. 

Αντικρουόμενα ήταν αρχικά τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ισπανική “AS”, η ΔΟΕ αποφάνθηκε να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της σήμερα (22/3).

 

Την ίδια στιγμή όμως ο Βρετανός δημοσιογράφος του BBC, Nταν Ρόαν, επέμενε πως δόθηκε παράταση 4 εβδομάδων για την λήψη της τελικής απόφασης που αφορά στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου ως 9 Αυγούστου και τελικά έπεσε… μέσα.

 

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επιβεβαίωσε πως η τελική απόφαση θα έρθει σε 4 εβδομάδες και θα παρθεί με βάση το συμφέρον των αθλητών/τριών που συμμετέχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός. 

“Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από όλα συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων. Η ΔΟΕ θέλει να είναι μέρος της λύσης. Ως εκ τούτου έχουμε καταστήσει ως ηγετική μας αρχή να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των εμπλεκόμενων και να συμβάλουμ στον περιορισμό του ιού. Εύχομαι και όλοι εργαζόμαστε γι’ αυτό ότι η ελπίδα που έχουν εκφράσει οι αθλητές, οι Ολυμπιακές επιτροπές και οι παγκόσμιες ομοσπονδίες και στις πέντε ηπείρους θα εκπληρωθεί: ότι στο τέλος αυτού του σκοτεινού τούνελ όλοι θα το περάσουμε από κοινού, χωρίς να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα κρατήσει, η Ολυμπιακή φλόγα θα είναι ένα φως στο τέλος αυτού του τούνελ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχ. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις