Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τελικός Europa League: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς για την ευρωπαϊκή δόξα στην Σεβίλλη

Τελικός Europa League: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ρέιντζερς για την ευρωπαϊκή δόξα στην Σεβίλλη
Reuters

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς ανοίγουν σήμερα (18.05.2022 / 22:00 / Newsit.gr / COSMOTE SPORT 1 HD και ΕΡΤ1) τον… χορό των ευρωπαϊκών τελικών για φέτος, διεκδικώντας το τρόπαιο του Europa League στη Σεβίλλη και μια θέση στο νέο Champions League. Έτσι θα βγει ωφελημένος ο Κυπελλούχος Ελλάδας.

Με την αστυνομία της Ισπανίας να περιμένει στην Σεβίλλη 50.000 οπαδούς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και 100.000 της Ρέιντζερς, οι δύο ομάδες κοντραριστούν απόψε (18/5, 22:00) “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” στον τελικό του Europa League.

Μεγάλος στόχος των δυο ομάδων είναι κατάκτηση μιας νέας ευρωπαϊκής διάκρισης. Η Ρέιντζερς δεν έχει κατακτήσει τίποτα στην Ευρώπη εδώ και πενήντα χρόνια, από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972, και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν έχει «σηκώσει» ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, από τότε που πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA, το 1980.

Γερμανοί και Σκωτσέζοι θα προσπαθήσουν να πάρουν βοήθεια από τους πιστούς υποστηρικτές τους, προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους αυτό το τρόπαιο, την ώρα όμως που έχουν διατεθεί μόνο 10.000 εισιτήρια σε καθεμιά από τις δύο ομάδες. Κάτι που σημαίνει πως η… θερμοκρασία θα ανέβει επικίνδυνα στην Ανδαλουσία, από την “απόβαση” των φίλων των δυο φιναλίστ.

Έτσι, μία από τις δύο ομάδες θα διαδεχθεί τη Βιγιαρεάλ -την τελευταία νικήτρια της διοργάνωσης- εξασφαλίζοντας, εκτός από τη δόξα και τα επιπλέον χρήματα, και μία θέση στη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2022/23.

Να αναφέρουμε ότι οι δύο φιναλίστ του τελικού του Europa League, έχουν εξασφαλίσει από 4,6 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή τους στον αποψινό τελικό, εκτός φυσικά από τα χρήματα που εισέπραξαν από τη διαδρομή τους συνολικά. Επιπλέον, η νικήτρια θα βάλει στα ταμεία της 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ρέιντζερς αλλάζει τα δεδομένα στον Κυπελλούχο Ελλάδας

Αγωνία στον αποψινό τελικό δεν θα έχουν μόνο οι φίλοι της Άιντραχτ και της Ρέιντζερς. Κάτι ανάλογο θα υπάρχει και στους δυο φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Σε περίπτωση που η Ρέιντζερς κατακτήσει το Europa League, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα γλιτώσει έναν γύρο στα προκριματικά του Conference League και θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό! Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρσι με τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα πάντως κι αν το Europa League δεν πάει στην Ρέιντζερς, υπάρχει κι άλλη πιθανότητα για διαφοροποιήσεις. Η UEFA απέκλεισε τις ρωσικές ομάδες από τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις ουκρανικές.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού, αλλά πιθανής αδυναμίας συμμετοχής (λόγω του πολέμου). Όπως και να έχει, η Ρέιντζερς μπορεί να δώσει ένα έξτρα κίνητρο σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δυο ομάδων

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: (3-4-2-1) Τραπ – Τουρέ, Τούτα, Εντικά – Κνάουφ, Ρόντε, Σο, Κόστιτς – Χάουγκε, Καμάντα – Μπορέ.

Ρέιντζερς: (5-4-1): Μακ Γκρέγκορ – Μπάρισιτς, Μπασέι, Γκόλντσον, Λούντστραμ, Ταβερνιέ – Κεντ, Καμαρά, Τζακ, Αρίμπο (Αρφιλντ) – Ράιτ (Σακάλα)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις