Site icon NewsIT
17:42 | 05.06.15

Τελικός Champions League 2015: Στο… δρόμο για το “τρεμπλ”

ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Newsit Newsroom

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα πήραν “σκούπα” για τους εγχώριους τίτλους και πλέον τους μένει η κούπα με τα... μεγάλα αυτιά για να φτάσουν στο τρεμπλ

Άλλες έξι ομάδες βρίσκονται σε αυτό το… επίλεκτο κλαμπ. Η πρώτη ομάδα που είχε φτάσει στο τρεμπλ ήταν η Σέλτικ -τη σεζόν 1966/67- που στον τελικό της Λισσαβόνας είχε νικήσει 2-1 την Ίντερ. Τη σεζόν 1971/72 το ίδιο είχε κάνει και ο Άγιαξ, ο οποίος επίσης είχε κερδίσει την Ίντερ (2-0). Η Αϊνχτόφεν ήταν η επόμενη που τα κατάφερε, κερδίζοντας στον τελικό της Στουτγάρδης τη Μπενφίκα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει τα πάντα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Διηπειρωτικό) τη σεζόν 1998/99 και στον τελικό της Βαρκελώνης είχε επικρατήσει 2-1 της Μπάγερν Μονάχου.

Η αυριανή φιναλίστ, Μπαρτσελόνα, έκανε το ίδιο κατόρθωμα δέκα χρόνια αργότερα (2008/09), ενώ και η Μπάγερν Μονάχου είχε κατακτήσει τα πάντα στον δρόμο της, τη σεζόν 2012/13. Τελευταία ομάδα ήταν η Ίντερ -τη σεζόν 2009/10- κερδίζοντας τους Βαυαρούς στον τελικό της Μαδρίτης (2-0), ενώ είχε κατακτήσει και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version