Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τρίτη ήττα για ΠΑΟ

Ο Ομπράντοβιτς φώναζε από τον πάγκο αλλά κανείς δεν τον άκουγε στο παρκέ
Ο Ομπράντοβιτς φώναζε από τον πάγκο αλλά κανείς δεν τον άκουγε στο παρκέ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι πράσινοι λύγισαν στη Βαρκελώνη, ηττήθηκαν με 83-71 από την Μπαρτσελόνα και γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Σε ένα ακόμη ματς οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην Μπαρτσελόνα, η οποία είχε περισσότες λύσεις στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός πλέον χρειάζεται απαραιτήτως 3 νίκες στην δεύτερη φάση του ομίλου για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά. Η διαφορά των 12 πόντων αποτελεί και αυτή ένα αγκάθι για τους πράσινους αφού καλό είναι να μπορέσουν να την καλύψουν στο ματς του ΟΑΚΑ για να υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. 

Η Μπαρτσελόνα είχε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να επιβάλει τον ρυθμό του. Παρά το ότι ο Ναβάρο δεν ήταν και στην καλύτερη του ημέρα, λύσεις στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδωσαν οι Ν’Ντογκ και Γκριμάου.

Από την άλλη ο Μπατίστ έμοιαζε να παλεύει μόνος του αφού ελάχιστες λύσεις έδωσαν οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού. Η διαφορά ανέβηκε γρήγορα πάνω από τους 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και έκτοτε οι γηπεδούχοι απλά τη συντηρούσαν.

Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 83-71. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει με τρεις ήττες όμιλο της Ευρωλίγκας, αλλά επειδή δεν γίνονται κάθε μέρα θαύματα θα πρέπει άμεσα να βελτιωθεί και να πάρει οπωσδήποτε τρεις νίκες και αν είναι δυνατό να καλύψει και τις διαφορές. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Δεκάλεπτα: 29-18, 47-38, 68-54, 83-71

Μπαρτσελόνα: Μπαζίλε 3, Ρούμπιο 9, Λάκοβιτς, Ναβάρο 11 (5 ασίστ), Βάσκεθ 2, Εντόνγκ 16 (5 ριμπ.), Μόρις 6, Σάδα, Λόρμπεκ14 (5 ριμπ.) Μάικλ 5, Γκριμάου 17 (6 ριμπ.).

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 5, Μπατίστ 19 (6 ριμπ.), Φώτσης 1, Χάισλιπ 6 (5 ριμπ.), Νίκολας 11, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 11, Καλάθης.

Οι πράσινοι θα ήταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση αν το εκπληκτικό Μαρούσι δεν είχε κερδίσει την Παρτίζαν με 57-49.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε