Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τζιανλούκα Βιάλι: «Φοβάμαι να πεθάνω, δεν ξέρω πότε θα σβήσει το φως»

Τζιανλούκα Βιάλι: «Φοβάμαι να πεθάνω, δεν ξέρω πότε θα σβήσει το φως»
ΑΠΕ

Συγκλονίζουν τα λόγια του Τζιανλούκα Βιάλι. Η παλιά μεγάλη δόξα των Ιταλικών γηπέδων και στενός βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της “σκουάντρα ατζούρα“ δίνει “μάχη” με τον καρκίνο τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Τζιανλούκα Βιάλι ξεκίνησε και πάλι -τον Περασμένο Δεκέμβριο- τις θεραπείες για τον καρκίνο στο πάγκρεας και όπως εξομολογήθηκε στο ντοκιμαντέρ “Μία απλή ερώτηση”, φοβάται να πεθάνει, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η ιδέα του θανάτου τον έκανε να εκτιμήσει περισσότερο τη ζωή.

“Φοβάμαι να πεθάνω, το παραδέχομαι. Δεν ξέρω πότε θα σβήσει το φως και τι θα υπάρχει στην απέναντι πλευρά. Υπό μία έννοια, όμως, είμαι και ενθουσιασμένος, τρόπος του λέγειν, που θα το ανακαλύψω” ανέφερε αρχικά σε ντοκιμαντέρ του Netflix που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου (απόσπασμα των όσων είπε έγινε γνωστό).

“Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η έννοια του θανάτου βοηθάει για να εκτιμήσουμε τη ζωή. Το άγχος για το αν θα μπορέσω να ολοκληρώσω όλα όσα θέλω, το γεγονός ότι είμαι τρομερά ενθουσιασμένος από όλα τα πρότζεκτ που έχω, είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ τυχερός.

Η αρρώστια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υποφέρεις πάντα. Υπάρχουν και πολύ όμορφες στιγμές. Η ζωή -και αυτό δεν το έχω πει εγώ- είναι 20% αυτό που σου συμβαίνει και 80% ο τρόπος με τον οποίο αντιδράς σε αυτό.

Και η αρρώστια μπορεί να σου διδάξει πολλά για το ποιος είσαι. Μπορεί να είναι και μια ευκαιρία, υπό αυτή την έννοια. Χωρίς να εννοώ ότι είμαι και ευγνώμων στον καρκίνο, μην τρελαθούμε…” εξομολογήθηκε ο Βιάλι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις