Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Θα πάμε σε wild cards αν κάποιες ομάδες δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Θα πάμε σε wild cards αν κάποιες ομάδες δεν είναι τακτοποιημένες οικονομικά»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Βαγγέλης Λιόλιος προανήγγειλε μία σειρά από αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ και τόνισε ότι από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν ομάδες με χρέη στην Basket League.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα γραφεία της ΕΣΚΑ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ εμφανίστηκε διατεθειμένος να προσφέρει wild cards για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αν κάποιες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις” για να αγωνιστούν σε αυτό.

Οι δηλώσεις του Λιόλιου

«Στην πρόσφατη ΓΣ της Ομοσπονδίας, συμμετείχαν το 55% των σωματείων κάτι πρωτόγνωρο. Ψηφίστηκε αλλαγή καταστατικού με 99,6%. Και όλες οι αλλαγές, που ήταν τεράστιες, ψηφίστηκαν με πάνω από 96%. Το Ελληνικό μπάσκετ είναι σύσσωμο και θέλει αλλαγές, οι οποίες θα είναι ραγδαίες και άμεσα. Στην αδειοδότηση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός.
Έως τώρα δεν μπορούσα να εφαρμόσω τίποτα. Από τον Ιούνιο και μετά θα εφαρμοστεί πλήρως ο κανονισμός της FIBA. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Ούτε καν BAN. Όποιος δεν έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά του, όπως έχει ψηφιστεί για τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα συμμετάσχει. Θα πάμε σε wild cards με άλλες ομάδες, που είναι καλές.

Η εντολή που έχω πάρει από τα σωματεία είναι να μην κάνω ούτε χιλιοστό πίσω. Όποιος θέλει να κάνει πίσω από τους άλλους, ας κάνει. Εγώ σαν Ομοσπονδία δεν θα κάνω. Η Ομοσπονδία είναι εγγυητής αυτής της διαδικασίας, δεν θα υπάρχει ούτε μία ώρα παράταση σε τίποτα. Ότι λέει ο νόμος και ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στους πάντες.
Η Ελλάδα νόμους έχει, εφαρμογή δεν έχει.

Δεν θα αφήσω ούτε ένα παραθυράκι. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σωστή λειτουργία. Δηλαδή πώς μπορεί κάποιος να έχει ΒΑΝ και να κάνει μεταγραφές; Είμαι υπέρ της εξυγίανσης. Πολλές φορές για να ζήσει το κορμί σου πρέπει να κόψεις ένα μέλος, αν έχει σαπίσει. Όμως δεν γίνεται αλλιώς. Οι αποφάσεις θα είναι κάθετες, θα έχουν κόστος για το καλό του μπάσκετ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις