Ο Τόμας Χίτζλσπέργκερ, πρώην άσος της εθνικής Γερμανίας και με πέρασμα από το αγγλικό, το ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, μίλησε... ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις
Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ο Χίτζλσπέργκερ αποκάλυψε πως: «Στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία αν είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι μεγάλο πράγμα, τουλάχιστον όχι στα αποδυτήρια. Δεν έχω ντραπεί ποτέ για το γεγονός ότι είμαι όπως είμαι».
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής επισήμανε για το πως συνειδητοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλος : «Ηταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Μόνο τα τελευταία χρόνια κατάλαβα ότι θα ήθελα να ζω με έναν άντρα».
«Ποτέ δεν ντράπηκα γι’ αυτό που είμαι αλλά δεν ήταν πάντα εύκολο να κάθεσαι σε ένα τραπέζει με άλλους είκοσι άντρες οι οποίοι λένε αστεία για τους γκέι. Να είσαι γκέι είναι ένα θέμα που αγνοείται μέσα στα αποδυτήρια και δεν θεωρείται σοβαρό. Το μαχητικό πνεύμα, το πάθος και διάθεση για νίκη είναι αυτά που μετράνε και δεν ταιριάζουν με το κλισέ ότι οι γκέι είναι μαλακοί», τόνισε ο Γερμανός βετεράνος παίκτης
Ο Χιτζλσπέργκερ, που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση πριν από τέσσερις μήνες και σε ηλικία 31 ετών, φόρεσε συνολικά 52 φορές την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, από το 2004 μέχρι το 2010, και πήρε μέρος στην αποστολή της τόσο στο Μουντιάλ του 2006, όσο και στο Euro του 2008.
Είχε αγωνιστεί στην Άστον Βίλα, στην Στουτγκάρδη, στη Λάτσιο, στη Γουέστ Χαμ και στις Βόλφσμπουργκ και Έβερτον.