Site icon NewsIT
11:29 Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για την κίνησή του να δει την απονομή του Ολυμπιακού: «Είναι σεβασμός, έτσι μεγάλωσα»

Ο Ισπανός φόργουορντ έδωσε για ακόμα μία φορά το καλό παράδειγμα με τις δηλώσεις του για το περιστατικό

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον 4ο τελικό με τον Ολυμπιακό το 2025/ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη media day του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε στην παραμονή του στην απονομή του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της GBL το 2025.

Ο Ολυμπιακός το 2025 κέρδισε 3-1 τη σειρά των τελικών ενάντια στον Παναθηναϊκό και ενώ όλη η ομάδα των πρασίνων δεν έδωσε το παρών στην απονομή ο Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ ήταν ο μόνος που παρακολούθησε διακριτικά τους αντιπάλους του να σηκώνουν το τρόπαιο θέλοντας να δείξει το σεβασμό του για την επιτυχία τους.

Η αντιπαλότητα του ζευγαριού είναι τεράστια και ειδικά κατά τη διάρκεια των τελικών η ένταση ανεβαίνει στα ύψη, όμως ο Ισπανός φόργουορντ δίνει διαρκώς το παράδειγμα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς ακόμα και μέσα στην εχθρικότητα ενός αγώνα μπάσκετ.

«Έχει να κάνει με το μπάσκετ και τον σεβασμό μου προς αυτό. Νιώθω ότι είμαστε ανταγωνιστές, δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, θέλουμε να νικήσουμε με όλη μας την ψυχή, το θέλουμε πραγματικά. Όμως, μόλις το παιχνίδι τελειώνει, έχεις δώσει τον καλύτερό σου εαυτό και αν κάποιος είναι καλύτερος από εσένα –και στο δείχνει εκείνη τη χρονιά ή σε εκείνο το τουρνουά– πρέπει να τον συγχαρείς.

Έχουν τη δική τους ζωή, δουλεύουν πολύ σκληρά για να κατακτήσουν τα ίδια τρόπαια. Στα σπορ υπάρχει μόνο ένας νικητής και όλοι οι άλλοι χάνουν. Αυτό σε κάνει, όταν νικάς, να συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις. Πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα για να νικήσεις και να το απολαύσεις τόσο πολύ.

Αυτός είναι ο λόγος που σέβομαι κάθε αντίπαλο. Μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο, αυτό είναι όλο. Όταν βλέπω το τρόπαιο, καταλαβαίνω και όποιον δεν θέλει να το βλέπει και προτιμά να φύγει, το κατανοώ απόλυτα. Δεν χρειάζεται να λέτε “ώπα, ο Χουάντσο είναι καλός άνθρωπος επειδή το έκανε αυτό”, όχι.

Το έκανα επειδή το κάνω σε όλη μου τη ζωή. Αν εσύ δεν θέλεις να το κάνεις, είναι απόλυτα εντάξει. Δεν είσαι κακός άνθρωπος επειδή απλώς δεν θέλεις να δεις το τρόπαιο του άλλου. Επομένως, απλώς δεν χρειάζεται να κρίνουμε τα πάντα κάθε φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version