Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ζάρκο Πάσπαλι: «Κάτι δεν πάει καλά στην εθνική Σερβίας, χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη»

Ζάρκο Πάσπαλι: «Κάτι δεν πάει καλά στην εθνική Σερβίας, χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη»
Intime.gr

Η Εθνική Σερβίας έχει αποτυχημένες παρουσίες τα τελευταία χρόνια στα τουρνουά που πήρε μέρος και ο Ζάρκο Πάσπαλι κάνει μια πρόταση, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στο… δρόμο των επιτυχιών, “δείχνοντας” τις υπόλοιπες ομάδες.

Σύμφωνα με τον Ζάρκο Πάσπαλι, τα πράγματα στην Εθνική Σερβίας δεν πάνε καλά, κάτι που είχε επισημάνει ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η μεγάλη μορφή των “πλάβι” θεωρεί πως η Σερβία θα πρέπει να ενισχυθεί με έναν… νατουραλιζέ παίκτη (εστιάζοντας στη θέση τέσσερα), όπως έχουν κάνει σχεδόν οι μισές εθνικές ομάδες του επερχόμενου Eurobasket, κάνοντας ειδική αναφορά στην Σλοβενία (σ.σ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket 2017, με τον Άντονι Ράντολφ να έχει μεγάλη συνεισφορά).

«Τα πράγματα στην εθνική ομάδα δεν πάνε καλά εδώ και καιρό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε επισημάνει τα προβλήματα πριν 15 χρόνια. Η δουλειά για την οποία ήμασταν γνωστοί έχει πάει περίπατο. Είμαστε μια μπασκετική χώρα, αλλά το ερώτημα είναι… πού πάμε. Το πρώτο αρνητικό σημάδι ήταν που δεν πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα έχουμε προβλήματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα είναι δύσκολο να περάσουμε και φοβάμαι και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τίποτα όμως δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη», τόνισε ο Ζάρκο Πάσπαλι.

«Πιστεύω πως χρειαζόμαστε έναν ξένο παίκτη. Θα έκανε τη διαφορά και θα μας οδηγούσε στο χρυσό. Χρειαζόμασταν έναν ξένο στη θέση τέσσερα, αλλά δεν τον θέλαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν κάνουμε χρήση αυτής της δυνατότητας. Η Σλοβενία βοηθήθηκε σημαντικά από τους ξένους που επέλεξε. Χρειάζεται να το σκεφτούμε σοβαρά, γιατί τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας επηρεάζουν το πόσο ενδιαφέρονται τα παιδιά στη Σερβία για το μπάσκετ», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις