Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η «κλασσική Αξία»

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η «κλασσική Αξία»

Με δυναμικό στιλ, κορυφαίες μηχανολογικές επιλογές και απόλυτη οδηγική αίσθηση, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί η ψήφιση της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ως «FUTURE CLASSIC», επιβεβαιώνοντας απόλυτα την «κλασσική αξία» που χαρακτηρίζει δεκάδες μοντέλα στην ιστορία της Ιταλικής μάρκας.

Στο πλαίσιο του θεσμού που διοργανώνει στη Μεγάλη Βρετανία το Autocar και το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Beaulieu (Ν. Αγγλία), το κοινό επέλεξε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ως το αυτοκίνητο που αναμένει να θεωρείται κλασσικό στο μέλλον, δίνοντας του τον τίτλο “FUTURE CLASSIC”.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τα αυτοκίνητα που πιστεύουν ότι μετά από 50 χρόνια θα θεωρούνται κλασσικά, με την Giulia Quadrifoglio να κατακτά με διαφορά την 1η θέση χάρη στο οδηγικό της ταπεραμέντο, την ακρίβεια και αμεσότητα που προσφέρει στις εντολές του οδηγού και βέβαια το μοναδικό της στιλ που την ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστικό μοντέλο.

Σε μηχανολογικό επίπεδο η ιδανική κατανομή βάρους, η πίσω κίνηση με το ενεργό διαφορικό και βέβαια ο Bi-Turbo V6 κινητήρας των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων δημιουργούν ένα σύνολο με καταιγιστικές επιδόσεις  (0-100χλμ./ώρα σε 3,9’’) και παράλληλα ισορροπημένες αντιδράσεις ακόμα και στο όριο. Ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για οδηγική απόλαυση κάθε στιγμή. 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του Autocar, κ. Mark Tisshaw: «Η Giulia Quadrifoglio έχει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κανείς θα έψαχνε σε ένα αυτοκίνητο που στο μέλλον θα θεωρείται κλασσικό.

Είναι απολαυστική να την οδηγείς, όσο και να την βλέπεις. Πάνω απ’ όλα όμως έχει ένα σημαντικό στοιχείο που όλου εκτιμούμε στα μοντέλα της Alfa Romeo. Έχει ψυχή!»

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Alfa Romeo στο H. Βασίλειο, κ. Damien Dally, σημείωσε: «Είναι τιμή η αναγνώριση από το Autocar και το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου της Giulia Quadrifoglio ως το αυτοκίνητο που θα γίνει κλασσικό στο μέλλον.

Η Giulia Quadrifoglio αποπνέει απόλυτα το DNA της Alfa Romeo. Είναι πανέμορφη, υπέροχη να την οδηγείς και έχει κορυφαίες επιδόσεις. Είμαι ενθουσιασμένος για όλους εκείνους που θα μπορούν να απολαμβάνουν την οδήγηση της ακόμα και 50 χρόνια από σήμερα.»

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις