Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Beyond the visible: Ανακαλύπτοντας με την Alfa Romeo F1 Team ORLEN τις κρυφές πτυχές της Formula 1

Beyond the visible: Ανακαλύπτοντας με την Alfa Romeo F1 Team ORLEN τις κρυφές πτυχές της Formula 1

H Alfa Romeo παρουσιάζει τη σειρά “Beyond the Visible”, ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ που δίνει πρόσβαση στις αθέατες πτυχές της Formula 1. 

Η Formula 1 αποτελεί κορυφαία έκφραση του πάθους για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με την πλέον προηγμένη τεχνολογία και με χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τη νίκη από την καταστροφή, όλες οι ομάδες αγωνίζονται σκληρά για να επιβιώσουν και να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το πάθος που περικλείει το χώρο εκφράζεται από τη σκληρή δουλειά των  σχεδιαστών, των μηχανικών, των επικεφαλής των τμημάτων και βέβαια από εκείνους που έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και το πόδι στο γκάζι. Τους οδηγούς.

Παρά τη μεγάλη προβολή που απολαμβάνει η Formula 1, μόνο ένα μικρό μέρος του κόσμου της φτάνει μέχρι τα μάτια του κοινού. Για αυτό το λόγο, η Alfa Romeo, αποφάσισε να προχωρήσει “Beyond the Visible” («πέρα από το εμφανές») και να φέρει στο προσκήνιο λιγότερο γνωστές, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές της Formula 1. Με αυτό τον τρόπο η Ιταλική μάρκα σκοπεύει να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον μαγικό κόσμο της Formula 1, να νιώσει κομμάτι της και να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας και σωπαίνουν οι κινητήρες. 

Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η σειρά ντοκιμαντέρ “Beyond the Visible”, ένα πρόγραμμα που θα είναι διαθέσιμο για όλο το κοινό μέσω του YouTube και θα μεταφέρει το κοινό στα παρασκήνια της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1. Για πρώτη φορά οι φίλοι του αθλήματος, αλλά και όσοι θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στα παρασκήνια ενός αγωνιστικού τριημέρου, αλλά και στην καθημερινότητα των οδηγών και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Παράλληλα θα μπορέσουν να γνωρίσουν τις στρατηγικές αποφάσεις, τη σχεδίαση των μονοθεσίων και των κινητήρων, τα εξαιρετικά περίπλοκα logistics, αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και την αστείρευτη προσπάθεια που αυτές απαιτούν για την εξέλιξη τους.

Η σειρά δημιουργήθηκε από την Lunartic Productions και αποτελείται από πέντε επεισόδια, τα οποία θα αποκαλυφθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σαιζόν και θα είναι διαθέσιμα μέσω των κοινωνικών δικτύων της Alfa Romeo. Στη σειρά συμμετέχουν οι οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas και ZhouGuanyu και όλα τα μέλη της Alfa Romeo F1 Team ORLEN. Εκτός από τα περίπου 80 άτομα που βρίσκονται σε κάθε αγώνα, υπάρχει μια ομάδα 500 ειδικών που εργάζονται στο κέντρο της ομάδας, στο Hinwil της Ελβετίας, με στόχο τη δημιουργία του πιο γρήγορου και αποδοτικού μονοθεσίου.

Η σειρά ξεκινά περνώντας στα παρασκήνια με τους οδηγούς της ομάδας, παρουσιάζοντας τη διατροφή τους, την προπόνηση τους, τις στρατηγικές που μελετούν, αλλά και την απαραίτητη χαλάρωση πριν τον αγώνα. Αντίστοιχα σκληρό είναι και το πρόγραμμα των μηχανικών που ακολουθούν με τη σειρά τους μια σειρά αντίστοιχων διαδικασιών. Στη σειρά παρουσιάζονται και λιγότερο γνωστές πτυχές, όπως τα logistics που βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες μετακίνησης σε χρόνους ρεκόρ μιας ομάδας της Formula 1 σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο η σειρά θα αποκαλύψει και τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου του jet lag, κάτι που μπορεί στους περισσότερους να μοιάζει ήσσονος σημασίας, αλλά αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στη Formula 1 ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση που αυτό έχει στην απόδοση των οδηγών και των μηχανικών.

Η σειρά “Beyond the Visible” όμως δεν σταματά εδώ. Περνά και στο χώρο που ατελείωτες ώρες γίνεται η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και η χάραξη της στρατηγικής κάθε αγώνα, δραστηριότητες που επίσης μένουν καλά φυλαγμένες από τα μάτια του κοινού, αλλά είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα μπορέσει να ανακαλύψει πως σχεδιάζεται ένα μονοθέσιο της, αλλά και τη σύνδεση της F1 με τις δημιουργίες της Alfa Romeo του σήμερα και του αύριο. Παράλληλα, το κοινό θα ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα μελετά τους κανονισμούς και αναζητά τρόπους για να κερδίσει τους αντιπάλους της. Την ίδια στιγμή εφαρμόζεται τεχνολογία αιχμής, η οποία συχνά παραλληλίζεται με εκείνη της NASA με τη σειρά να μας μεταφέρει στα εργαστήρια που εξελίσσονται μερικές από τις πλέον καινοτόμες λύσεις. Τέλος, η σειρά θα αφιερώσει ένα επεισόδιο στην πίστα της Monza, «Το Ναό της Ταχύτητας» που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Η σειρά “Beyond theVisible” θα βρεθεί και εκεί στα παρασκήνια, για να μεταφέρει το κλίμα και τα μυστικά αυτού του πολύ ιδιαίτερου αγώνα της Formula 1.

Το πάθος για τους αγώνες αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της Alfa Romeo από την ίδρυση της το 1910 και η μάρκα αποφάσισε να το μοιραστεί με όσους αγαπούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και όσους είναι απλά περίεργοι να ανακαλύψουν τον πραγματικό κόσμο της Formula 1. Η σύνδεση της Alfa Romeo με τη Formula 1 είναι άρρηκτη από το 1950, χρονιά κατά την οποία η Ιταλική μάρκα κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα του θεσμού. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Beyond the Visible” ενισχύει περαιτέρω αυτό το δεσμό και τις αξίες που πρεσβεύει η θρυλική ιστορία της Alfa Romeo.

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager: «To Beyond the visible” είναι μια φιλόδοξη ιδέα που γεννήθηκε από την επιθυμία μας να φέρουμε στα μάτια των θεατών όσα δεν βρίσκονται στο προσκήνιο της Formula 1. Στα παρασκήνια στους γεμάτους αδρεναλίνη αγώνες, στην ακατάπαυστη προσπάθεια στο εργοστάσιο και σε κάθε σημείο που οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν για τη μέγιστη απόδοση. Μια συνεχής πρόκληση που θέλουμε να μεταφέρουμε στους φίλους μας. Από τη σχεδίαση και την εξέλιξη, μέχρι την προετοιμασία των οδηγών και τη στρατηγική των αγώνων. Η Formula 1 αποτελεί τη μέγιστη έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και διατηρεί μια εξαιρετικά στενή σχέση με την Alfa Romeo που εκφράζει το Ιταλικό αγωνιστικό πνεύμα από το 1910.»

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη για το κοινό μέσω του YouTube, ενώ το trailer της είναι ήδη αναρτημένο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Ci-dpYPJw50

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις