Κυριακή, 19 Μαΐ
27oC Αθήνα

Δραστικά μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παίρνει το Πεκίνο

Δραστικά μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παίρνει το Πεκίνο

Μέσα στη χρονιά θα αποσυρθούν 5 εκατ. παλιά οχήματα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης.

Το Πεκίνο είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέχρι το 2013, τους οποίους όμως δεν πέτυχε. Και τώρα αναγκάζεται να εφαρμόσει πιο δραστικά μέτρα.

Παρότι στην Κίνα ισχύουν αυστηροί νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος αυτοί σπάνια εφαρμόζονται, αφού οι υπεύθυνοι τους θυσιάζουν στον βωμό της οικονομικής ανάπτυξης (μήπως σας θυμίζει κάποια άλλη χώρα αυτό;). Έτσι, από τη λίστα με τις 20 πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα του πλανήτη οι 16 βρίσκονται στην Κίνα. Και σε αυτές περιλαμβάνεται φυσικά το Πεκίνο.

Αφού λοιπόν ο στόχος του περιορισμού της ρύπανσης στο Πεκίνο δεν επετεύχθη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι μέσα στη χρονιά θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία 5 εκατ. οχήματα παλαιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Πόσο παλιάς; Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν το 2005, εφόσον δεν πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ρύπων.

Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά στους δρόμους της Κίνας κυκλοφορούν περίπου 240 εκατομμύρια οχήματα, με τα μισά από αυτά να είναι επιβατικά Ι.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε