Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Opel αποκάλυψε και επίσημα το ολοκαίνουργιο Corsa (ΦΩΤΟ & VIDEOS)

Η Opel αποκάλυψε και επίσημα το ολοκαίνουργιο Corsa (ΦΩΤΟ & VIDEOS)

Συνεπής στο ραντεβού της η Opel, μας αποκάλυψε σήμερα την πέμπτη γενιά του Corsa, του πιο πετυχημένου εμπορικά μοντέλου της.

Με τέσσερις γενιές στα τριάντα δύο χρόνια ιστορίας και 12 εκ. πωλήσεις στην Ευρώπη, η νέα γενιά του Corsa θέλει να συνεχίσει την λαμπρή εμπορική πορεία των προκατόχων του. Και για να το κάνει η αυτό, η Opel έπρεπε να το εκσυγχρονίσει και να το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό.

Στον τομέα της εμφάνισης, οι σχεδιαστές άλλαξαν αρκετά το εμπρός μέρος τοποθετώντας τη νέα, πιο χαμηλά τοποθετημένη, μάσκα με τα νέα εμπρός φώτα της σύγχρονης εταιρικής σχεδιαστικής ταυτότητας της φίρμας. Στο πλάι, υπάρχει η γνωστή “λεπίδα” της Opel, ενώ πίσω τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα φώτα με πιο έντονο το εταιρικό μπούμερανγκ που σχηματίζουν όταν είναι αναμμένα.

Πέρα όμως από την φρεσκαρισμένη εμφάνιση, τα μεγαλύτερα νέα έρχονται από τα μηχανικά μέρη. Στόχος της Opelγια το νέο Corsa είναι να δίνει στον οδηγό την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκίνητου. Για να το πετύχουν αυτό οι μηχανικοί της Opel, το νέο Corsa έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 5mm, νέα γεωμετρία ανάρτησης και σύστημα διεύθυνσης. Ακόμα τα ελατήρια και τα αμορτισέρ είναι νέα, ενώ όπως συνέβαινε και με το υπάρχον μοντέλο, υπάρχουν Comfort και Sport εκδόσεις σασί, με την διαφορά να εντοπίζεται στα σφιχτότερα ελατήρια και αμορτισέρ και στο επαναρυθμισμένο τιμόνι για μεγαλύτερη αμεσότητα. Ακόμα, το νέο Corsa θα διαθέτει στάνταρ το σύστημαCity, ένα σύστημα που “ελαφραίνει” ακόμα πιο πολύ το τιμόνι για ευκολία στις αστικές μανούβρες και το παρκάρισμα.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Corsa περιλαμβάνει εφτά εκδόσεις, πέντε βενζίνης και δύο πετρελαίου και όλες συνεργάζονται με νέα ή βελτιωμένα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων, πληρώντας παράλληλα και τις προδιαγραφές ρύπωνEuro 6. Στη γκάμα των βενζινοκινητήρων ξεχωρίζει ο νέος αλουμινένιος 1.000άρης 3κύλινδρος τούρμπο κινητήρας άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 90 ή 115 ίππους και 17,8 kgm ροπής από τις 1.800 rpm, και συνεργάζεται με σύστημα stop/start.

Ο άλλος τούρμπο κινητήρας είναι ο νέος των 1,4 λίτρων με απόδοση 100 ίππους και 20,4 kgm ροπής, ακολουθούμενος από τους βελτιωμένους ατμοσφαιρικούς των 1,2 και 1,4 λίτρων.

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις φέρουν μια βελτιωμένη εκδοχή του 1.3 CDTI και προσφέρεται με 75 ή 95 ίππους. Μάλιστα, ο 95άρης τουρμποντίζελ με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα stop/start εκπέμπει μόλις 89 gr/km CO2, ενώ σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία θα ακολουθήσουν, την προσεχή άνοιξη, και νέες εκδόσεις με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια εντελώς νέα εικόνα. Σαφώς επηρεασμένο από το niche μίνι Adam, το νέο Corsa είναι αρκετά πιο νεανικό και ευχάριστο στο μάτι. Νέα και ποιοτικότερα είναι και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταμπλό, πάνελ θυρών και ταπετσαρίες, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην συνδεσιμότητα. Το νέο Corsa έχει σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων IntelliLink με οθόνη αφής 7” που συνδέεται με Apple και Android και διαθέτει λειτουργία φωνητικών εντολών.

Από πλευράς εξοπλισμού, η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς σουπερμίνι διαθέτει στοιχεία που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο μοντέλο. Τέτοια είναι τα φώτα bi-xenon με λειτουργία cornering, το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, το σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου, η κάμερα Opel Εye με αναγνώριση πινακίδων, το σύστημα ειδοποίησης αθέμιτης αλλαγής λωρίδας και το σύστημα ειδοποίησης για ενδεχόμενο ατύχημα με ένδειξη στο παρμπρίζ.

Στον εξοπλισμό άνεσης συναντάμε σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και Hill Hold Asssist. Ακόμα, το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και το παρμπρίζ μπορούν να είναι θερμαινόμενα, ενώ στοιχεία όπως το FlexFix για τα ποδήλατα, δεν απουσιάζουν ούτε από την πέμπτη γενιά του Corsa.

Η νέα γενιά του Opel Corsa θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου του Παρισιού στις 4 Οκτωβρίου, με την εμπορική διάθεση να ξεκινά αμέσως μετά.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και videos εδώ

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε